У рамках відзначення 77-ї річниці визволення Великої Лепетихи від фашистських загарбників, у селищі було проведено ряд заходів

Дата: 09.02.2021 13:38
Кількість переглядів: 328

08 лютого, у рамках відзначення 77-ї річниці визволення Великої Лепетихи від фашистських загарбників, у селищі було проведено ряд заходів. Зранку за участю влади, керівників закладів, установ громади відбулося покладання квітів та вінків до Обеліску Слави. Пізніше – в малому залі комунального закладу «Великолепетиський центральний Будинок культури» пройшла тематична концертна програма «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні».

Фото без опису

З вітальним словом до присутніх в залі глядачів звернулися голова районної державної адміністрації Євген Холодар, заступник Великолепетиського селищного голови Вадим Сайдулаєв, голова ради ветеранів Валентина Курносик. Директор Великолепетиського селищного народного краєзнавчого музею ім. О.І. Ціпко Микола Марченко зробив невеликий екскурс в історію визволення Великої Лепетихи та представив до перегляду фрагменти з власних документальних фільмів «Причина утворення Нікопольського плацдарму» та «Ліквідація Нікопольського плацдарму».

Хвилиною мовчання вшанували всіх, то не дожив до світлого переможного дня, чиї імена, навічно викарбувані на пам’ятниках і обелісках, увійшли в пісні, спогади і легенди. Тематичні концертні номери прозвучали у виконанні солістів Великолепетиського центрального та селищного будинків культури.

Цього ж дня, пам’ятаючи про подвиг людей, котрі власними зусиллями виборювали та наближали день визволення, голова Великолепетиської територіальної громади Максим Колокот привітав ветеранів Другої світової війни: Горішнього Г. П., з яким випала нагода поспілкуватися особисто та Клибу Г.П, Іщенка А.С., яким передали вітання через близьких.

Ветеран Горішній Г. П

 На знак пошани всім ветеранам було вручено подарункові набори.    Ми завжди пам’ятатимемо, якою дорогою ціною дісталася перемога над ворогом, а тому безмежною і глибокою є вдячність земляків нашим сивочолим ветеранам, справжнім захисникам Батьківщини.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь