Детальніше про особливості надання швидкого доступу до мережі Інтернет для жителів Великолепетиської громади

Дата: 10.02.2021 16:29
Кількість переглядів: 538

Під час карантину та дистанційного навчання на території Великолепетиської територіальної громади актуальним виявилося питання надання швидкого доступу до мережі Інтернет. Жителі деяких населених пунктів громади схвильовано повідомляли про те, що їх діти не мають змоги отримувати якісні знання дистанційно через поганий інтернет зв'язок. Це питання було взято на контроль, детально опрацьовано з оператором телекомунікацій ФОП Лебідь О.О..

Фото без опису

У відповідь на лист звернення селищної ради Олексій Олексійович повідомив наступну інформацію: станом на 1 лютого 2021 року для забезпечення якісного дистанційного навчання закладів загальної середньої освіти, а саме: Великолепетиський опорний заклад ЗСО №1 та Великолепетиська ЗОШ №2 підключено до мережі Інтернет за сучасною оптоволоконною технологією зі швидкістю 100 Мбіт/с та з технічною можливістю до 1 Гбіт/с. Також до вищевказаної технології мають можливість підключатись мешканці смт Велика Лепетиха. Стосовно можливості надання послуг доступу до оптоволоконної інтернет мережі в с. Князе-Григорівка та с. Мала Лепетиха - планується розробка проекту на протязі поточного року. На даний час покриття бездротове зі швидкістю до 30 Мбіт/с. Стосовно мешканців с. Катеринівка, с. Костянтинівка, с. Середнє, с. Дмитрівка – покриття Інтернету бездротове. За сучасною технологією Wi-Fi зі швидкістю 10-20 Мбіт/с з подальшим плановим збільшенням до 30 Мбіт/с.

Фото без опису

До слова, нагадуємо, що рішенням виконавчого комітету селищної ради від 28.01.2021 № 23 ФОП Лебідю О. О було надано дозвіл до сумісного підвісу оптичного телекомунікаційного кабелю по опорам ліній електропередачі на території Малолепетиського старостинського округу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь