Відео лекторії до 7-ї річниці початку агресії Росії проти України

Дата: 01.03.2021 09:10
Кількість переглядів: 325

26 лютого директором Великолепетиського народного краєзнавчого музею ім. О. І. ціпко було проведено 3 відео лекторії до 7-ї річниці початку агресії Росії проти України з показом авторського документального фільму Миколи Марченка «Початок агресії Росії проти України» у Великолепетиському ПТУ № 22, та у 8-а і 9-а класах Великолепетиського опорного закладу загальної середньої освіти, які переглянули 53 учні і 8 вчителів.

Присутні дізналися, що 26 лютого 2014 року в Україні вважається днем початку агресії  Росії проти України.

Ще 9-го листопада 2013-го, на одному з секретних засідань РНБО Янукович повідомив вузькому колу про шантаж Путіна відібрати Севастополь і Крим з Донецьком, Луганськом, Одесою, Харковом, Запоріжжям та Херсоном за підписання договору про євроінтеграцію з ЄС. Янукович погодився з шантажем Путіна і відмовився, на здивування всіх, підписувати обіцяний народу України на виборах договір з ЄС. 22-го лютого 2014-го року, Янукович був фактично відсторонений від влади Верховною Радою внаслідок «самоусунення» і втечі з країни.

8 російських військових вертольотів з Анапи з загарбниками, незаконно перетнули повітряний простір України і приземлилися в Севастополі 28-го лютого 2014-го року. Розпочався «запланований кремлівський експромт» - захоплення й наступна окупація Кримського півострова в повний розріз Будапештським гарантіям Росії щодо ціліснісноті і суверенності України, а 27-го березня 2014-го року Генасамблея ООН прийняла резолюцію на підтримку територіальної цілісності України. За ухвалення документа проголосували 100 держав, проти - 11, утрималися - 58. Анексію Росією Криму підтримали Зімбабве, Венесуела, Сирія, Куба, Нікарагуа, Судан, Білорусь, Вірменія, Північна Корея і Болівія.

24-го серпня 2014-го року день прямого вторгнення регулярних російських військ в Донецьку та Луганську область.

26-е лютого є офіційною датою початку російської агресії - День кримськотатарського спротиву російській окупації.

Ведучі інформаційну війну правляча верхівка називає українську владу «хунтою», громадян України фашистами. …  Так от, термін фашизм походить від fascio — «зв'язка», «об'єднання») — різновид політичного режиму, а також радикальна авторитарна імперіалістична політична ідеологія, характерними ознаками якої є сильний культ особи, мілітаризм, тоталітаризм, імперіалізм та ідея єднання та мобілізації нації і держави проти ворогів, ідея постійної війни й панування. Фашистом можна назвати людину, котра не поважає життя інших і розглядає його як свою здобич.

Микола Миколайович закликав учнів і дорослих вдуматись, яка сучасна політична влада – російська чи українська відповідає терміну «фашизм»? Це в Росії чи в Україні незмінно колишній президент стає прем’єр-міністром, а прем’єр-міністр президентом? Це в Україні «скінхеди» масово вбивають так званих «чорних» - жителів Кавказу? Це Україна, чи Росія має повністю мілітаризовану економіку і втручається у всі політичні конфлікти у всьому світі?  Це Україна, чи Росія заарештовую кораблі в Азовському і Чорному морях всупереч усім міжнародним нормам? Росія всіляко перекручує історію. Заперечує існування не лише української мови, називаючи її штучною, а й української держави. Путін і його оточення запевняють увесь світ, що вони захищають «русскоязычное население» ведучі необ'явлену війну проти України, в той же самий час не забезпечують своїм громадянам української національності права навчатися українською мовою. Адже на всій території Росії існує одна українська школа в Москві, і одна українська гімназія на Південному Уралі. Чи існують в Україні якісь заборони громадянам України російської національності говорити російською мовою, слухати російські радіоканали, і дивитись російські телеканали? Це Україна чи Росія зриває спроби встановити перемир’я на Сході України?

Це війна з народом України, який відстоює свої елементарні права людини. Державний і офіційний курс українського уряду, підтриманого більшістю народу, до і після початку цієї війни - європейські цінності і євроінтеграція, де на чолі повага до прав особистості і суспільства, прагнення до широкого благополуччя і рівноправності. Курс протилежного боку приблизно схожий, але з корективами на пріоритет прав лише окремого можновладного клану перед усім іншим суспільством, де лояльність до думки сильних є майже єдина запорука успіху і благополуччя, а критика вкрай неприйнятна і переслідувана, і всі, хто не згоден є хунта, фашисти, недолюди, карателі, НАТО, ЦРУ, страшні змовники і вони їх природно починають боятися, ховатися з автоматами за спини мирних громадян, розташовувати «гради» і «гармати» в дитячих садах, лікарнях, школах і церквах, навіть погрожують жахнути ядерною бомбою і всецілим терором, руйнуючи українські будинки і цілі населені пункти.

Хоч було дуже важко, Україна знайшла в собі сили і зуміла створити власну боєздатну армію, і вона зуміє відстояти незалежність України. Микола Миколайович побажав всім присутнім мирного неба самим найближчим часом.

Директор музею

Марченко М. М.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь