У рамках кампанії декларування пройшла зустріч з одноосібниками

Дата: 09.03.2021 16:17
Кількість переглядів: 791

9 березня на території Катеринівського старостинського округу відбулася зустріч голови Великолепетиської територіальної громади Максима Колокота, начальника Великолепетиської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області Світлани Маленди з тамтешніми місцевими одноосібниками. Зустріч пройшла у рамках кампанії декларування з метою залучення громадян до оподаткування минулорічних доходів від обробки, реалізації сільгосппродукції та сплати відповідних податків.

Фото без опису

Під час свого візиту голова громади Максим Вікторович наголосив на тому, що чесно задекларовані та сплачені податки - це наповнення бюджету нашої громади і відповідно фінансування комунальних закладів, ремонт місцевих доріг, вуличне освітлення, тощо. На сьогоднішній день є дуже багато проблем та потреб в усіх населених пунктах громади, утім через відсутність коштів у бюджеті вирішувати їх дуже складно. Тому декларування доходів – це обов’язок кожного, хто отримує прибутки, хто живе у Великолепетиському краї та бажає благополучного майбутнього  для себе та своїх нащадків.

Серед іншого під час зустрічі, очільниця Великолепетиської державної податкової інспекції Світлана Маленда зауважила, що кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори у порядку і розмірах, встановлених законодавством (ст.67 Конституції). Отже, якщо громадянин має у власності земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 2 га та на ній вирощується сільськогосподарська продукція, дохід від її продажу підлягає оподаткуванню на загальних підставах. Такі доходи платнику податків необхідно включити до загального річного оподатковуваного доходу,  подати податкову декларацію за наслідками звітного року (граничний термін подання  1 травня 2021 року) та сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Під час зустрічі додатково поговорили про те, що фізичні особи, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) та отримують доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, мають можливість здійснювати таку діяльність з вирощування сільськогосподарських культур, зареєструвавшись суб’єктами господарювання – фізичними особами підприємцями, зі сплатою відповідних податків і зборів до бюджету та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) – до відповідних цільових фондів, згідно з вимогами чинного законодавства. При цьому, сплата ЄСВ забезпечує формування страхового стажу, а отже, і соціальні гарантії у майбутньому.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь