Заходи до дня народження Т.Г.Шевченка в бібліотеках селища

Дата: 10.03.2021 19:29
Кількість переглядів: 403

9 березня 2021 року минає 207 років від дня народження геніального поета Тараса Григоровича Шевченка. Задля вшанування пам’яті цієї великої постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь у бібліотеках  КЗ «Великолепетиська селищна дитяча бібліотека» та КЗ «Великолепетиська центральна бібліотека імені О.М. Семашка» розгорнуто книжково-ілюстративні виставки. Книжкова виставка призначена допомогти користувачам бібліотек глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового Слова, поглибити знання про його коротку, трагічну але в той же і величну долю та стати інформаційним приводом для зміцнення рівня національної свідомості.

Фото без опису

Завідувач комунального закладу «Великолепетиська селищна дитяча бібліотека» Тетяна Хребтова, шкільний бібліотекар Галина Кубатко та учні 9-б класу комунального закладу «Великолепетиський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» підготували та провели журнал-презентацію «Великий син великого народу: Тарас Шевченко». Захід було проведено 10 березня для учнів 8-А класу, на якому вони ознайомилися з життям та творчою спадщиною Тараса Шевченка, переглянули відео-презентацію про долю відомого поета. Учні читали вірші славетного Кобзаря, а потім узяли участь у конкурсі «Чи знаю я твори Т. Шевченка?» та вікторині про життєвий шлях поета, під час яких школярі відповідали на запитання, виконували завдання різного ступеня складності, розставляли дати у хронологічній послідовності та пояснювали їх. Всі учасники отримали багато задоволення від проведеного заходу. Вони відповідали на запитання, раділи власним перемогам, дивувалися, коли дізнавалися про невідомі сторінки життя Кобзаря. З великим задоволенням діти переглянули книги тематичної виставки «Читаємо Тараса, учімося в нього».

Бібліотекарами КЗ «Великолепетиська центральна бібліотека імені О.М. Семашка» було створено бук трейлер «Наймичка» та презентацію «Шевченко - художник». Бібліотекарем Оленою Бровченко спільно з шкільним бібліотекарем Галиною Кубатко для учнів 7-а класу комунального закладу «Великолепетиський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» 10 березня було проведено літературну гру «Тарас Шевченко: відомий і невідомий» присвячену Шевченківським дням. Діти змагалися у літературній вікторині «Стежки творчості генія» та під час розгадування кросворду «Ми чуємо тебе Кобзарю, крізь століття». Не обійшовся захід і без декламування віршів, за що активні учасники були нагороджені подарунками.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь