Відбулася зустріч з одноосібниками Малолепетиського старостинського округу.

Дата: 16.03.2021 17:16
Кількість переглядів: 909

Кожен одноосібник, який минулого року отримав дохід від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари, сьогодні повинен чесно показати свій дохід (2500 - 3000 грн. з гектару) подавши податкову декларацію до 1 травня 2021 року. Про це було вкотре наголошено під час зустрічі голови Великолепетиської територіальної громади Максима Колокота, начальника Великолепетиської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області Світлани Маленди з одноосібниками, цього разу Малолепетиського старостинського округу.

Фото без опису

Через справедливе податкове навантаження з гектара, місцевий бюджет отримує реальні надходження. А благополучне життя кожного мешканця нашої громади сьогодні значною мірою залежить саме від вмісту місцевого бюджетного «гаманця». Адже з нього виділяються кошти на ремонти доріг, освітлення, соціальні програми, на школи й дитсадки, лікарню, тощо. Інакше кажучи - це гроші на потреби громади.

Очільниця Великолепетиської державної податкової інспекції Світлана Маленда вкотре зауважила, що кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори у порядку і розмірах, встановлених законодавством (ст.67 Конституції). Утім, на жаль, не кожен чесно дотримується законодавства. На сьогоднішній день багато сільськогосподарської землі обробляється «у чорну», більше того, ця тенденція щороку збільшується. Отже, виходить, що ті, хто працюють офіційно (зареєстровані суб’єкти господарювання, фізичні особи підприємці, фермерські господарства) та частина власників земельних паїв чесно декларують і сплачують всі податки, тим часом інші – шукають шляхи цього уникути.  Це справедливо? Ні! «Податки повинні платити всі!» - постійно наголошує очільник громади Максим Колокот.

Під час зустрічі з одноосібниками було зауважено, що кошти від сплачених податків використовуватимуться прозоро та обов’язково на ті цілі, яких потребує кожен населений пункт громади. Іншими словами – сьогодні ми самі фінансуємо свою громаду, і тільки спільними зусиллями вдасться покращити умови життя в ній. Цю думку розділили й присутні на зустрічі.

До слова, серед іншого, на зустрічі було наголошено на можливості офіційної реєстрації суб’єктів господарювання. Адже сьогодні власники земельних часток (паїв), які самостійно обробляють свої ділянки, вирощують на них сільськогосподарську продукцію, реалізовують її, тобто є учасниками товарного сільськогосподарського виробництва (не будучи при цьому зареєстрованими суб’єктами господарювання фізичними особами підприємцями або фермерськими господарствами) не є соціально захищеними.

Працюючи роками на своїй землі та не сплачуючи єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, селяни-одноосібники не формують свій трудовий стаж і тим самим позбавляють себе соціальних гарантій на випадок тимчасової втрати працездатності, пенсійного забезпечення тощо.

Наступним підсумковим кроком зустрічі буде виїзд податківців 17 березня поточного року на декларування за місцем проживання потенційних декларантів у Малолепетиський старостинський округ. Тож, шановні декларанти, завітайте до адмінбудівлі сільської ради та виконайте свій конституційний обов’язок.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь