«Лише спільно ми можемо зробити Великолепетиську громаду кращою - розвинутою, процвітаючою та  благополучною для кожного її жителя, для кожного з нас»

Дата: 23.03.2021 09:30
Кількість переглядів: 1035

«Лише спільно ми можемо зробити Великолепетиську громаду кращою - розвинутою, процвітаючою та  благополучною для кожного її жителя, для кожного з нас». Ця теза насправді стала дуже символічною під час  дружньої зустрічі у форматі круглого столу за участю голови Великолепетиської територіальної громади Максима Колокота, сільгосптоваровиробників громади. Обговорювали шляхи розвитку Великолепетищини, особливості наповнення місцевого бюджету, зокрема за рахунок сплати місцевих податків і зборів, ряд інших важливих питань з різних галузей.

Фото без опису

Своє знайомство з присутніми Максим Вікторович розпочав розповіддю про діяльність селищної ради, на сьогоднішній день  «нової» юридичної особи. Голова проінформував про зміни, які відбулися після створення громади, про поточну роботу, плани на найближчий час та запросив присутніх до спільного обговорення важливих питань задля визначення проблем та перспектив розвитку Великолепетиської громади.

Зокрема, у ході зустрічі велику увагу було зосереджено на наповненні бюджету. Податки на землю, нерухомість, податок на додану вартість, єдиний податок 4 групи, орендна плата – це основні надходження, що повністю або частково залишаються в громаді і формують місцевий бюджет. Тож робота у напрямку сплати податків є дуже відповідальною і важливою. 

У контексті цього питання очільник громади повідомив, що у селищній раді почали працювати над підвищенням орендної плати (з 3-5% до 12%) по невитребуваних частках (паях) за межами населеного пункту. Розпочали підписання додаткових угод договорів оренди (50% від яких вже підписано, буде проводитися робота особисто з кожним). Також переглянули договори оренди в межах населеного пункту. Зустрічалися з одноосібниками щодо чесного декларування ними минулорічних доходів, в планах -  інвентаризація кожної земельної ділянки. «Податки повинні платити всі без виключень» –  вкотре наголосив селищний голова Максим Колокот. Цю думку підтримали присутні

"Земля – то Божий дар! - підкреслив директор ТОВ «Професіонал-КС» Коноваленко Микола Миколайович, - господарюючи на цій землі ми всі у рівних умовах, тому й податки повинні чесно сплачувати  всі. Як результат – це наші відремонтовані дороги, вуличне освітлення, забезпечені садочки, школи, медицина – те чого прагне та вимагає кожен, живучи на Великолепетищині".

До слова, сфера медицини у Великолепетиській громаді – це дуже болюче питання, якому велику увагу на зустрічі приділили не спроста. На жаль, до тепер медицина нашої громади була загнана в глухий кут, проте  на сьогодні робиться все, аби ситуацію покращити. Позитивні зміни є. Коротко проінформувавши присутніх про посильну роботу з вирішення нагальних питань цієї сфери, Максим Колокот наголосив, що одним із найпріоритетніших напрямків роботи на найближчий час є саме медицина та комунальне господарство.

По завершенню зустрічі голова громади акцентував увагу, що лише наповнивши бюджет зможемо з нього щось брати, він гарантовано буде розподілятися прозоро. Між іншим, голова висловив думку, що подібна зустріч не остання, тому і в подальшому будуть організовуватися подібні спільні зібрання для обговорення всіх хвилюючих питань. Лише спільно ми можемо зробити Великолепетиську громаду кращою - розвинутою, процвітаючою та  благополучною для кожного її жителя, для кожного з нас.

До слова, після зустрічі, свій свідомий крок та вагомий внесок у майбутній розвиток громади (наповнення місцевого бюджету) зробив і Нікітчук Андрій Митрофанович, який  підписав додаткову угоду до договору оренди земельних ділянок  (невитребувані частки (паї)), на підставі якої збільшується орендна плата у розмірі 12%.

Автор: Надія КУЧЕРЕНКО, спеціаліст з питань преси та інформації Великолепетиської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь