Роз’яснення, чому потрібно заключити/ укласти договір на постачання води

Дата: 07.04.2021 09:06
Кількість переглядів: 422

Закон України «Про житлово-комунальні послуги» вимагає від надавачів комунальних послуг   з усіма категоріями споживачів, укласти/заключити  договір на постачання води. Зробити це слід було раніше, але…..

   СКГ «Сількомунгосп» розробив договір на постачання води  в 4 кварталі 2020 року, та передусім розпочали заключення/укладання договори з мешканцями – споживачами селища. Дані категорії споживачів, як і юридичні особи, на протязі  2020- 2021 років,  отримують послуги з водопостачання та водовідведення згідно з умовами нового договору і сплачують за спожиті послуги відповідно до нових тарифів, які введено в дію з 03.08.2020 р.

 В поточному  році, дотримуючись карантинних обмежень щодо поширення COVID-19, контролери СКГ «Сількомунгосп» продовжували рознесення повідомлень, щодо  заключення/укладання примірників договорів (нового типу) споживачам будинків/квартир. Отже, кожному абоненту необхідно з’явитися  до СКГ «Сількомунгосп» ІІ поверх, кабінет №8, для укладання нового договору.  

         Новий договір для мешканців селища передбачає:

—  плату за спожиту воду:

—  плату за послугу, що розраховується виходячи з розміру затверджених тарифів на послугу та обсягу спожитих послуг, визначеного відповідно до законодавства.

         Зазначимо, що договір є типовим, він розроблений та затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 № 690.

СКГ «Сількомунгосп» не має права вносити зміни до тексту документа, лише у розділі «Інші умови» інформація може деталізуватися.

          Нормативні документи:

-Закон України «Про житлово-комунальні послуги»;

— Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» № 2119-VIII від 22.06.2017;

— Постанова Кабінету Міністрів України від 5 липня 2019 № 690, яка визначає нові «Правила надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і типових договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення»;

— «Методика визначення розміру внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку та їх розподілу між споживачами комунальних послуг, власниками (співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання» затверджена наказом Мінрегіону № 129 від 26.06.2018 року.

      Лілія Васильченко, юрист СКГ «Сількомунгосп»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь