Борг з єдиного податку та його наслідки

Дата: 08.04.2021 15:42
Кількість переглядів: 273

Якщо у ФОП - платника єдиного податку на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів є податковий борг в розмірі більше 3060 грн, тобто наявність податкового боргу у розмірі, що перевищує суму, визначену абз. 3 п. 59.1 Податкового кодексу України (ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 180*17 грн), такий платник повинен в останній день другого із двох послідовних кварталів перейти на загальну систему оподаткування.

В іншому випадку податковий орган за своїм рішенням виключає з реєстру платників єдиного податку такого боржника. Повернутися на спрощену систему оподаткування ФОП зможе тільки після погашення боргу і тільки після закінчення чотирьох послідовних кварталів з моменту прийняття рішення податковим органом.

При заповненні розрахункового документу на сплату грошових зобов’язань, які набули статусу податкового боргу у полі «призначення платежу» слід зазначати код виду сплати 140 - надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу.

Для того щоб дізнатися про наявність/відсутність заборгованості, платник може особисто звернутися до органів ДПС або скористатись «Електронним кабінетом платника податків».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь