До уваги! Протокол № 6 Позачергового засідання селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 09.04.2021 09:36
Кількість переглядів: 1906

 

УКРАЇНА

ВЕЛИКОЛЕПЕТИСЬКА СЕЛИЩНА

РАДА КАХОВСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

 

ПРОТОКОЛ № 6

Позачергове засідання селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

 

08 квітня 2021 року                                                                                  смт Велика Лепетиха

15:00 год.

 

Головував:

Колокот Максим Вікторович –Великолепетиський селищний голова, голова комісії

 

Присутні:

 

Члени селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

 

  1. Про оцінку епідемічної ситуації на території Великолепетиської селищної громади.
  2. Про запровадження додаткових обмежувальних заходів на території Великолепетиської селищної територіальної громади.
  3. Про заходи щодо запобігання та протидії пожежам у природних екосистемах району в 2021 році

Фото без опису

  1. СЛУХАЛИ: Про оцінку епідемічної ситуації на території Великолепетиської селищної громади.

З урахуванням інформації доповідачів, присутніх на онлайн-конференції Херсонської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 07 квітня 2021 року № 8 – Ромаскевича Ю.О., начальника штабу з ліквідації наслідків НС в області та Короленка В.М., директора Департаменту здоров’я обласної державної адміністрації комісія ВИРІШИЛА:

  1. Заборонити перебування без респіратора або захисної маски, в тому числі виготовленої самостійно що прикривають ніс та рот на територіях загального користування:
  • парки та майданчики;
  • площі,
  • вулиці, дороги, провулки,  пішохідні доріжки;
  • місця масового відпочинку;
  • кладовища;
  • інші території загального користування.
  1. Керівникам комунальних установ, закладів та підприємств, директорам дошкільної освіти Великолепетиської селищної ради забезпечити безумовне виконання карантинних вимог, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 (зі змінами).

Термін – постійно у період карантину

 

  1. Рекомендувати підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності, розташованим на території Великолепетиської селищної громади, опрацювати питання щодо:
  • можливості встановлення гнучкого режиму роботи з різним часом початку і закінчення роботи для різних категорій працівників, а також дистанційної роботи;
  • здійснення температурного скринінгу працівників перед початком роботи;
  • забезпечення допуску осіб до приміщень підприємств, установ та організацій лише за наявності респіратора або захисної маски, у тому числі виготовленої самостійно;
  • нанесення маркування, в тому числі і поза межами закладів, з метою уникнення скупчення перед входом та дотримання умов перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 метра (у разі необхідності);
  • здійснення вологого прибирання з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів і провітрювання не рідше, ніж кожні 2 години та після закінчення робочого дня (зміни);
  • централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;
  • обов’язкової самоізоляції працівників у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

Термін – невідкладно

 

  1. Спеціалісту з питань преси та інформації відділу загальної та організаційної роботи селищної ради Кучеренко Н. Ю. продовжити широке інформування та роз'яснювальну роботу серед населення та підприємств громади на офіційному веб-сайті селищної ради та офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook щодо важливості дотримання протиепідемічних заходів під час карантину.

Термін – постійно у період карантину

 

  1. СЛУХАЛИ: Про запровадження додаткових обмежувальних заходів на території Великолепетиської селищної територіальної громади.

 

ІНФОРМУВАЛИ:

Павленко Євген Олександрович – головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великолепетиського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Чистікова Ольга Олександрівна – директор комунального некомерційного підприємства «Великолепетиська лікарня» Великолепетиської селищної ради».

ВИРІШИЛИ:

  1. У зв’язку з різким зростанням рівня захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 ввести на території Великолепетиської селищної територіальної громади додаткові протиепідемічні заходи:
    1. Обмежити приймання відвідувачів закладів розважальної діяльності, суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо) з 23:00 до 07:00. Керівникам барів, ресторанів, кафе на території громади забезпечити неухильне дотримання всіх протиепідемічних заходів щодо недопущення поширення COVID-19.
    2. Тимчасово заборонити здійснення торгівельної діяльності на території
      КП «Великолепетиський ринок» підприємцями з інших територіальних громад. Власнику забезпечити щоденний контроль за дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог на території ринку відповідно до постанови головного Державного санітарного лікаря України від 06 червня 2020 року № 34.
    3. ПрАТ «Великолепетиське АТП-16543» тимчасово забезпечити здійснення перевезень пасажирів у міському сполученні, в кількості не більшій, ніж кількості місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.
    4. Суб’єктам господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, підприємствам що надають послуги з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, ремонту комп’ютерів, поштовим відділенням, банківським установам, КП «Великолепетиський ринок» – забезпечити максимальне додержання та виконання протиепідемічних заходів відповідно до постанов головного санітарного лікаря України.
    5. Керівникам сільгосппідприємств громади при залучені сезонних робітників на роботу обов’язково проводити температурний скринінг найманих працівників. При виявлені високої температури чи ознак гострої респіраторної хвороби в обов’язковому порядку відстороняти від роботи та зобов’язати звернутись до сімейного лікаря чи КНП «Великолепетиська лікарня» Великолепетиської селищної ради.
    6. Обмежити приймання відвідувачів у спортивних залах громади відповідно до постанови головного Державного санітарного лікаря України від 26 травня 2020 року № 28 (зі змінами).
    7. Покласти персональну відповідальність на керівників підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців всіх форм власності щодо дотримання всіх протиепідемічних заходів на підпорядкованих територіях, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 (зі змінами).
    8. COVID-патрулям у складі співробітників ВП №2 Каховського РВП ГУ НП у Херсонській області, Держпродспоживслужби, Великолепетиської селищної ради, районної державної адміністрації забезпечити перевірку щодо дотримання всіх протиепідемічних заходів керівниками підприємств, установ, організацій та ФОП-ів на території громади. COVID-патрулям обов’язково перевіряти бари, кафе та ресторани, розташовані на території громади за дотриманням маскового режиму, додержанням дистанції та граничних обмежень щодо часу роботи. В разі порушення та недотримання відповідних норм та вимог притягувати керівників до відповідальності згідно чинного законодавства.
    9. Третій Державній пожежно-рятувальній частині Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Херсонській області посилити заходи з дезобробки місць масового скупчення людей, об’єктів соціальної сфери, зупинок громадського транспорту, житлових будинків та прилеглих до них територій.

Термін – невідкладно, до покращення епідемічної ситуації на території громади

 

  1. СЛУХАЛИ: Про заходи щодо запобігання та протидії пожежам у природних екосистемах району в 2021 році.

 

  1. Великолепетиському районному сектору ГУДСНС України у Херсонській області, Великолепетиському лісництву Державне підприємство «Каховське лісове господарство»:
    1. Забезпечити контроль за виконанням заходів з протипожежного захисту лісових масивів та сільгоспугідь селищної громади.
    2. Продовжити посилений моніторинг пожежної обстановки у природних екосистемах та оперативне реагування на всі випадки загорянь на початковому етапі їх виникнення.
    3. Активізувати роботу щодо забезпечення постійного моніторингу та профілактики недопущення пожеж та проведення серед населення роз'яснювальної роботи щодо недопущення пожеж під час перебування у лісосмугах, заплавах річок, сільгоспугіддях, приватних домоволодіннях.
  2. Великолепетиському лісництву Державне підприємство «Каховське лісове господарство»:
    1. Здійснювати профілактичні заходи на землях селищної, сільських рад, які межують з лісовими насадженнями (проведення систематичного оборювання земель, створення протипожежних розривів, недопущення неконтрольованого випалювання або загорання сухостою).
    2. Забезпечити введення на період високого та надзвичайно високого класів пожежної небезпеки тимчасових обмежень на відвідування населенням лісових масивів, в'їзду до них автотранспортних засобів, проведення лісозаготівельних та інших пожежонебезпечних робіт у лісових масивах, а також полювання.
  3. СКГ «Сількомунгосп» спільно з Малолепетиським МПО забезпечити оперативне залучення техніки для підвозу води, а також волонтерів та населення, у разі виникнення пожеж в природних екосистемах на території Великолепетиської громади.
  4. Відділення поліції №2 Каховського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Херсонській області:
    1. Під час травневих свят максимально наблизити наряди поліції до місць масового відпочинку людей в екосистемах району, сприяти лісникам Великолепетиського лісництва Державне підприємство «Каховське лісове господарство» в профілактиці та попередженні правопорушень, які можуть спричинити виникнення пожеж в природних екосистемах району.
    2. У разі виникнення масштабних лісових пожеж забезпечувати охорону громадського порядку, безпеку дорожнього руху в районах виникнення пожеж і під час проведення евакуаційних заходів.

Термін - протягом пожежонебезпечного періоду 2021 року

 

 

 

Голова комісії

М. КОЛОКОТ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь