Про найважливіше у ході розширеної апаратної наради

Дата: 13.04.2021 13:24
Кількість переглядів: 812

Про ситуацію щодо поширення та запобігання коронавірусної інфекції на території Великолепетищини, про наповнення бюджету шляхом декларування громадянами доходів, інвентаризації земельних ділянок та всього нерухомого майна, про роботу COVID-патрулів та питання безпеки і правопорядку в громаді говорили на розширеній апаратній нараді під головуванням селищного голови Максима Колокота.

Фото без опису

Спершу присутні разом з керівництвом райдержадміністрації долучилися до щотижневої обласної селекторної наради в режимі відео конференції,  пізніше – доповідали про основні напрямки своєї роботи протягом поточного тижня, зазначивши проблемні питання по відповідних сферах та пріоритети у роботі на найближчий час.

Зокрема, керівники медичних закладів повідомили, що ситуація з поширенням COVID-19 на території Великолепетиської громади погіршується, у порівнянні з минулими тижнями значно зросла кількість випадків виявлення хвороби. Медики закликали максимально дотримуватися карантинних обмежень: носити маски у громадських місцях, дотримуватися соціальної дистанції і т.д., адже ці заходи є насправді дієвими. Краще запобігти хворобі, аніж її лікувати. У ході розгляду цього питання було наголошено, що на сьогоднішній день у посиленому режимі  працюють COVID-патрулі. Зважаючи на серйозність ситуації, окрім профілактичних та попереджувальних дій до порушників карантинних правил вживатимуться адміністративні заходи, відповідно до чинного законодавства.

Стосовно теми наповнення бюджету присутні підняли питання нарахування та сплати податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. Зокрема, було наголошено на важливості та необхідності обліку всього нерухомого майна на території громади. Як результат – повна інформаційна картина об’єктів  нерухомості, чесна та прозора сплата усіма власниками відповідних податків. «В найближчих планах - напрацювання єдиної бази нерухомого майна відмінного від земельної ділянки, - зауважив очільник громади Максим Колокот, - податки повинні чесно сплачувати всі без винятків».

Серед іншого, у ході нараді було акцентовано увагу на перебігу та проміжкових підсумках кампанії декларування доходів громадян. Начальник Великолепетиської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області Світлана Маленда наголосила, що на жаль на сьогоднішній день відсоток подачі декларацій дуже низький. Також аналіз засвідчує, що не всі одноосібники декларують свої доходи чесно. Між іншим, Світлана Василівна зауважила, що  у 2021 році останній день подання декларацій для фізичних осіб – 30 квітня, тому закликала посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу у цьому напрямку.

За підсумками апаратної наради керівникам відділів та установ були надані відповідні рекомендації, доручення.

Автор: Надія КУЧЕРЕНКО, спеціаліст з питань преси та інформації Великолепетиської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь