На території Великолепетиської селищної територіальної громади введено додаткові протиепідемічні заходи терміном на 14 днів

Дата: 13.04.2021 17:16
Кількість переглядів: 711

13 квітня відбулося позачергове засідання селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом селищного голови Максима Колокота. Говорили про погіршення епідемічної ситуації та запровадження у зв'язку з цим додаткових обмежувальних заходів на території Великолепетиської селищної територіальної громади.

Фото без опису

Як повідомили представники закладів охорони здоров’я, у Великолепетиській громаді спостерігається тенденція до збільшення кількості нових випадків захворювань на коронавірус. На жаль, багато жителів, до кінця не усвідомлюючи серйозності ситуації, ігнорують численні застереження та нехтують простими правилами протиепідемічної безпеки.

Беручи до уваги невтішну тенденцію з різким зростанням рівня захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 та з метою недопущення її поширення комісією вирішено ввести на території Великолепетиської селищної територіальної громади додаткові протиепідемічні заходи терміном на 14 днів.

Зокрема щодо:

1.1. Заборони приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень, замовлень на винос, роботи літніх майданчиків.

1.2. Тимчасової заборони здійснення торгівельної діяльності на території КП «Великолепетиський ринок» підприємцями з інших територіальних громад. Власнику забезпечити щоденний контроль за дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог на території ринку відповідно до постанови головного Державного санітарного лікаря України від 06 червня 2020 року № 34.

1.3. ПрАТ «Великолепетиське АТП-16543» та іншим пасажирським перевізникам тимчасово забезпечити здійснення перевезень пасажирів у міському сполученні, в кількості не більшій, ніж 50 відсотків від кількості місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

1.4. Суб’єктам господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, підприємствам що надають послуги з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, ремонту комп’ютерів, поштовим відділенням, банківським установам, КП «Великолепетиський ринок» – забезпечити максимальне додержання та виконання протиепідемічних заходів відповідно до постанов головного санітарного лікаря України.

1.5. Керівникам сільгосппідприємств громади при залучені сезонних робітників на роботу обов’язково проводити температурний скринінг найманих працівників. При виявлені високої температури чи ознак гострої респіраторної хвороби в обов’язковому порядку відстороняти від роботи та зобов’язати звернутись до сімейного лікаря чи КНП «Великолепетиська лікарня» Великолепетиської селищної ради.

1.6. Заборони роботи спортивних та тренажерних залів громади та приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів.

1.7. Заборони відвідування позашкільних навчальних закладів.

1.8. Покласти персональну відповідальність на керівників підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців всіх форм власності щодо дотримання всіх протиепідемічних заходів на підпорядкованих територіях, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 (зі змінами).

1.9. COVID-патрулям у складі співробітників ВП №2 Каховського РВП ГУ НП у Херсонській області, Держпродспоживслужби, Великолепетиської селищної ради, районної державної адміністрації забезпечити перевірку щодо дотримання всіх протиепідемічних заходів керівниками підприємств, установ, організацій та ФОП-ів на території громади. COVID-патрулям обов’язково перевіряти бари, кафе, ресторани та магазини, розташовані на території громади за дотриманням маскового режиму, додержанням дистанції.  COVID-патрулям обов’язково здійснювати контроль за дотриманням громадянами режиму самоізоляції. В разі порушення та недотримання відповідних норм та вимог притягувати керівників та винних осіб до відповідальності згідно чинного законодавства.

1.10.  Третій Державній пожежно-рятувальній частині Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Херсонській області посилити заходи з дезобробки місць масового скупчення людей, об’єктів соціальної сфери, зупинок громадського транспорту, житлових будинків та прилеглих до них територій

ПРОТОКОЛ № 7 Позачергове засідання селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13 квітня 2021 року



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь