Великолепетиська селищна рада
Херсонська область, Каховський район

Відбулося громадське обговорення з питання реорганізації Великолепетиського ясла/садка № 4 «Калинка» шляхом приєднання до Великолепетиського ясла/садка № 1 «Берізка»

Дата: 14.04.2021 16:26
Кількість переглядів: 1491

Днями у приміщенні Великолепетиської селищної ради відбулося громадське обговорення з питання реорганізації Великолепетиського ясла/садка № 4 «Калинка» шляхом приєднання до Великолепетиського ясла/садка № 1 «Берізка», відповідно до плану заходів щодо реорганізації закладів освіти на території Великолепетиської селищної ради у 2021 році, затверджених розпорядженням селищного голови 15 лютого 2021 року № 19.

Фото без опису

У ході обговорення було зважено всі «за» і «проти» даного питання, до присутніх донесено  детальну інформацію по кожному аспекту,  свою думку висловили всі бажаючі. При цьому голова Великолепетиської територіальної громади Максим Колокот наголосив, що на сьогоднішній день вирішення обговорюваного питання є необхідним та найкращим варіантом в першу чергу для самих дітей, які у такому випадку матимуть можливість відвідувати групи кожен за своїм віком, отримувати відповідні знання на вищому рівні, будуть забезпечуватися сучасною матеріально-технічною базою, тощо. Разом з тим, працівники «Калинки», будуть по максимуму забезпечені роботою, а  будівля садочку охоронятиметься. Тобто у обговорюваному питанні, насправді немає нічого поганого.

За підсумками конструктивного діалогу присутні знайшли порозуміння. Зрештою, останнє  слово у вирішенні цього питання все ж за депутатським корпусом.

Фото без опису

Довідково пропонуємо вкотре ознайомитися з наступною інформацією:

Забезпечення рівного доступу до якісної освіти є одним із пріоритетних напрямів реалізації державної освітньої політики. Основними завданнями розвитку системи освіти Великолепетиської громади на 2021 рік є охоплення навчанням і вихованням дітей, забезпечення кожній дитині рівного доступу до якісної освіти, економічних і соціальних гарантій для професійної самореалізації педагогічних працівників, розвитку матеріально-технічної бази закладів освіти.

 Питання оптимізації залишається актуальним для галузі освіти протягом останніх років, оскільки щорічний аналіз мережі навчальних закладів змушує шукати раціональні форми функціонування й розвитку як дошкільної, так і загальної середньої освіти для задоволення освітніх потреб населення.

На території селища Велика Лепетиха функціонує 4 дошкільних заклади. Три з яких знаходяться в південній частині селища. Великолепетиський ясла-садок № 1 Великолепетиської селищної ради містить 6 груп, для дітей віком від 3 до 6 років. У Великолепетиському яслах-садку № 3 «Ягідка» Великолепетиської селищної ради та Великолепетиському яслах-садку № 4 «Калинка» Великолепетиської селищної ради функціонує по одній різновіковій групі. Аналіз педагогічного процесу в змішаних групах засвідчив проблеми  щодо урахування індивідуальних особливостей розвитку дітей, побудови  гнучкої системи їхнього виховання і навчання. Для планування вихователь має орієнтуватися у програмах розвитку дітей різних вікових груп, щоб: зіставляти програмні вимоги з віковими та індивідуальними особливостями дітей організовувати спільну діяльність. Виникають труднощі, коли необхідно: ефективно розподіляти увагу розуміти й бачити одночасно кожну дитину і всю групу в цілому забезпечувати розвиток кожної дитини відповідно до її можливостей. Проблеми виникають в організації розпорядку та режиму дня. Орієнтуючись на традиційні способи організації життєдіяльності дітей, витрачають удвічі–втричі більше часу на спеціально організовані форми роботи, зокрема заняття, аніж їхні колеги в звичайних дитсадках. Зі значними труднощами педагоги різновікових груп стикаються під час планування освітньої діяльності та реалізації запланованого у різновікових групах.

Крім цього, матеріально-технічна база  Великолепетиського ясла-садка № 4 «Калинка» Великолепетиської селищної ради є застарілою та потребує оновлення.

Відповідно до звіту про функціонування закладів дошкільної освіти за 2020 рік середня вартість утримання однієї дитини становить:

- Великолепетиський ясла-садок № 1 Великолепетиської селищної ради –  46,2 тис. грн;

-  Великолепетиський ясла-садок № 2 «Ромашка» Великолепетиської селищної ради –  94,0 тис. грн;

- Великолепетиський ясла-садок № 3 «Ягідка» Великолепетиської селищної ради – 91,7 тис. грн;

- Великолепетиський ясла-садок № 4 «Калинка» Великолепетиської селищної ради – 142,2 тис. грн.

Отже,  реорганізація Великолепетиського ясла/садка № 4 «Ягідка» Великолепетиської селищної ради шляхом приєднання до Великолепетиського ясла/садка № 1 Великолепетиської селищної ради сприятиме забезпеченню нової якості освіти, підвищенню ефективності використання фінансових та освітніх ресурсів.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь