Великолепетиська селищна рада
Херсонська область, Каховський район

Проведено рейди робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення

Дата: 15.04.2021 16:43
Кількість переглядів: 564

Актуальним на сьогоднішній день залишається питання «тіньової» заробітної плати, використання найманої праці без оформлення трудових відносин. Це питання  містить у собі багато негативних моментів. Від несплати податків, внесків з тіньових доходів громади втрачають тисячі, мільйони гривень доходів до бюджету, Пенсійного та інших страхових фондів, а працівники  залишаються без відповідного соціального захисту та пенсійного забезпечення.

Фото без опису

 Актуальна тема легалізації заробітної плати та детінізації зайнятості населення і у Великолепетиській громаді. Відтак при Великолепетиській селищній раді  розпорядженням селищного голови від 01.02.2021 року №10 створена та вже діє робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

15 квітня, з метою становлення та розвитку цивілізованого ринку праці в громаді, робочою групою було проведено  рейди-обстеження чотирьох суб’єктів господарювання щодо порядку використання найманої праці відповідно до вимог чинного трудового законодавства та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо соціальних ризиків для громадян. Під час перевірки виявлено ряд порушень, про що буде повідомлено Головне управління Держпраці у Херсонській області та ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі для прийняття контрольно-перевірочних заходів, згідно діючого законодавства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь