Активізація міждисциплінарних зв’язків при вивченні іноземної мови та основ здоров’я. Дистанційний формат

Дата: 15.04.2021 18:54
Кількість переглядів: 304

15 квітня 2021 року відбувся зональний семінар для вчителів іноземної мови та основ здоров’я в онлайн-форматі, організатором якого виступив центр професійного розвитку педагогічних працівників КУ «ВСЦОЗО» (директор Вольська Т. В.). Участь у заході взяли 38 педагогів закладів освіти Великолепетиської, Верхньорогачицької, Горностаївської та Костянтинівської об’єднаних територіальних громад. Основна мета заходу: зосередження уваги на особливостях та методиці проведення уроку в дистанційному форматі з використанням міждисциплінарних зв’язків.

У ході роботи поділилися досвідом з питання «Зовнішньопредметні зв’язки при викладанні навчальних дисциплін у Великолепетиському ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Карпачова Г. Г., директор та Недбайло С. М., заступник директора Великолепетиського закладу ЗСО І-ІІІ ступенів.

Фото без опису

Далі до уваги учасників семінару Рогачова Вікторія Павлівна, учитель основ здоров’я та Заболотня Яна Анатоліївна, учитель англійської мови цього ж закладу освіти представили дистанційний бінарний урок іноземної мови та основ здоров’я в 7 класі «Хвороби цивілізації. Профілактика захворювань!». Гості відзначили, що урок відбувся з дотриманням санітарних та методичних вимог щодо здійснення навчання в режимі дистанту. Крім того, педагоги поділилися з колегами інструментарієм та формами роботи, найбільш доречними при такій формі навчання.

Продовжила роботу з виступом «Міждисциплінарні зв?язки як фундамент формування життєвих компетентностей здобувачів освіти» консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Лариса Зелінка, у ході якого зосередила увагу на формуванні компетентностей здобувачів освіти та перевагах використання міждисциплінарних зв’язків при викладанні навчальних предметів.

Нормативне врегулювання дистанційного навчання розкрила Тетяна Вольська, директор центру професійного розвитку педагогічних працівників КУ «ВСЦОЗО». Окремо зупинилася на тривалості дистанційного уроку, який має тривати не менше 45 хвилин, але попередила: педагоги та батьки мають пам’ятати, що час безперервної роботи з технічними засобами навчання (синхронний режим) для учнів

1 класу – не більше 10 хвилин; 

для учнів 2-4 класів – не більше 15 хвилин; 

для учнів 5-7 класів – не більше 20 хвилин; 

для учнів 8-9 класів – 20-25 хвилин; 

для учнів 10-11 (12) класів на 1-й годині занять – до 30 хвилин, на 2-й годині занять – 20 хвилин; 

при здвоєних навчальних заняттях для учнів 10-11 (12) класів – не більше 25-30 хвилин на першому навчальному занятті та не більше 15-20 хвилин на другому навчальному занятті.

Решту часу навчального заняття вчитель організовує роботу в асинхронному режимі, тобто офлайн, без комп’ютера.

Підсумком роботи семінару стало тестування педагогів через спільноту «Всеосвіта» за завданнями, розробленими центром професійного розвитку педагогічних працівників.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь