Лепетиські податківці допомагають наповнювати бюджети громад

Дата: 21.04.2021 09:08
Кількість переглядів: 222

Нещодавно під головуванням Максима Колокота відбулася розширена апаратна нарада Великолепетиської територіальної громади, в якій брала участь начальниця Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Світлана Маленда.

Фото без опису

Під час наради радилися щодо пошуку додаткових резервів для наповнення місцевої скарбниці, зокрема, внаслідок проведення інвентаризації земельних ділянок та нерухомого майна. Також розглянули питання легалізації підприємницької діяльності та заробітної плати місцевих мешканців, роботи з податковим боргом, переваг електронних сервісів ДПС та використання реєстраторів розрахункових операцій.

Світлана Маленда звернула увагу на актуалізацію даних по об’єктах нерухомості. Адже обчислення даного податку для фізичних осіб здійснює контролюючий орган за місцем податкової адреси власника на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно або за оригіналами відповідних документів платника податків. Досить часто ця інформація не відповідає дійсності, тому необхідно провести інвентаризацію об’єктів та проінформувати громадян про можливість звернутися до податкової інспекції з письмовою заявою для проведення звірки даних щодо об’єкта нерухомості, розміру загальної площі, пільги та ставки податку. 

Також під час наради розглянули попередні результати цьогорічної деклараційної кампанії та вирішили негайно активізувати спільну роботу в даному напрямку, аби досягти найкращих результатів.

Варто відзначити, що співпраця з місцевими органами самоврядування у форматі зустрічей допомагає відомствам виявляти проблемні моменти та оперативно їх усувати.

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь