Лепетиські податківці розповіли освітянам про оподаткування репетиторських послуг

Дата: 26.04.2021 09:13
Кількість переглядів: 256

    Днями начальниця Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Світлана Маленда провела робочу зустріч з працівниками комунальної установи «Великолепетиський селищний центр по обслуговуванню закладів освіти» та директором установи Наталією Побейвовк.

Фото без опису

         Під час діалогу очільниця податкової інспекції наголосила на тому, що послугами вчителів-репетиторів користуються більшість батьків селища, які прагнуть покращити знання дітей, здобуті в школі, або підготувати їх до вступу у виші. Дохід, отриманий педагогом-репетитором за навчання, підлягає обов’язковому декларуванню. Проте, на жаль, такі вчителі не поспішають подавати декларації про майновий стан і доходи, декларувати доходи, отримані від надання репетиторських послуг, або офіційно зареєструватися як фізична особа-підприємець. Тож висновок один – «прозоро» надавати послуги з репетиторства викладачі не хочуть.

         Тема оподаткування доходів, отриманих за надання репетиторських послуг, отримала жваве обговорення. Всі учасники зустрічі отримали відповіді на запитання, які їх цікавили, а посадовець вкотре переконалась, що комунікації з людьми – це плюс у підвищенні податкової культури громадян задля добробуту територіальної громади.

         Наприкінці зустрічі Світлана Маленда нагадала, що податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік викладач-репетитор повинен подати до 1 травня поточного року за місцем податкової адреси (реєстрації) чи онлайн з використанням електронного підпису. Сплатити суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору необхідно до 1 серпня 2021 року.     

Пресслужба Головного управління
ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь