Відзначено учасників ліквідації та потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи

Дата: 27.04.2021 10:34
Кількість переглядів: 417

У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року, коли всі спали безтурботним сном, о першій годині двадцять три хвилини над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції нічну пітьму розірвало велетенське полум’я. Трагедія тридцятип’ятирічної давності під назвою «Чорнобиль» сколихнула увесь світ. Україна пережила жахливу катастрофу, для світу вона стала жорстоким уроком.

Наші співвітчизники – стали прикладом безмежного героїзму та самопожертви. Ще і сьогодні Чорнобиль залишається раною, що не гоїться, у душах тих, хто у результаті аварії втратив близьких, здоров’я, дім, надію на майбутнє. День 26 квітня став не лише днем наймасштабнішого техногенного лиха, а й прикладом надлюдської самопожертви ліквідаторів-чорнобильців, які першими кинулися у атомне пекло. Їх подвиг не має строку давності, їх героїзм не підлягає забуттю й вимагає повсякчасної шани та поваги з боку співгромадян та держави.

З нагоди пам’ятної дати, розпорядженням селищного голови від 09.04.2021 року №42 «Про затвердження плану заходів, пов’язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи» було відзначено учасників ліквідації та потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які проживаються на території Великолепетиської громади,  їм вручено подарункові набори.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь