Нерухоме майно в подарунок: чи подавати декларацію?

Дата: 28.04.2021 13:52
Кількість переглядів: 196

Якщо у 2020 році фізична особа отримала у спадщину (дарунок) від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення нерухоме майно, то дохід у вигляді вартості цього майна не оподатковується.

Фото без опису
Разом із тим, для застосування зазначеного порядку оподаткування між обдарованим та дарувальником повинен бути укладений договір відповідно до норм Цивільного кодексу України.
У такому випадку подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі - декларація) не потрібно, але за відсутності інших підстав, коли подання декларації є обов’язковим. Наприклад, декларацію необхідно подати у разі отримання громадянином спадщину нерухомого майна, а також доходу від отримання громадянином у спадщину нерухомого майна, а також доходу від продажу корпоративних прав підприємства.
Оподаткування доходу, отриманого платником податку в результаті прийняття громадянином у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав, здійснюється в порядку, встановленому ст. 174 Податкового кодексу України.
Нагадуємо, що останній день подання декларацій про майновий стан і доходи – 30 квітня 2021.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь