Відеолекторій до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії

Дата: 27.04.2021 13:55
Кількість переглядів: 272

27 квітня 2021 року у Великолепетиській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 було проведено відеолекторій до пам’яті Чорнобильської трагедії. Присутнім було продемонстровано авторський документальний фільм Миколи Марченка «Чернобильська катастрофа в долях жителів Лепетищини», який створений на основі спогадів 4-х ліквідаторів і 2-х вдів ліквідаторів.

Фото без опису

Садовська Марія Іванівна розповіла про те, що її чоловік Садовський Микола Павлович у жовтні-листопаді 1986 року був головним санітарним лікарем Чорнобильського району і на самій ЧАЕС і очолював 13 вахту.

Чікор Іван Іванович скидав уламки графіту, куски ядерного палива і радіоактивне сміття з даху 4-го реактора ЧАЕС, а Романенко Василь Петрович вивозив його з під стін атомної електростанції в могильники.

Гребенюк Михайло Григорович у забрудненій зоні возив на автобусі ліквідаторів у Чорнобиль і забирав звідти після закінчення роботи. А Ніколайченко Олексій Якович підвозив ліквідаторів з місць проживання у чистій зоні до забрудненої зони.

Філімонова Любов Іванівна розповіла про те, що її чоловік Філімонов Микола Васильович здійснював очистку біля реактора 4-го енергоблоку ЧАЕС і навколишньої території.

Фільм закінчується розповідями Садовської Марії Іванівни та Філімонової Любові Іванівни про хвороби і смерть їхніх чоловіків від отримання великої дози опромінення під час виконання робт по ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи.

Всього в заході прийняли участь 26 учнів і 5 дорослих.

Директор музею

Марченко М. М.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь