Відбулася позачергова сьома сесія селищної ради VIII скликання

Дата: 30.04.2021 15:31
Кількість переглядів: 799

29 квітня під головуванням очільника Великолепетиської територіальної громади  Максима Колокота відбулася позачергова сьома сесія селищної ради VIII скликання. Цього разу засідання сесії розпочалося урочистостями.

Фото без опису

Голова представив новопризначеного депутата Урбанського Миколу Адольфовича, вручивши йому депутатське посвідчення та привітав з Днем народження іменинницю серед депутатського корпусу – Карпачову Ганну Григорівну. Також Максим Вікторович офіційно передав відзнаку та подяку від голови Державної податкової служби України  Світлані Василівні Маленді, начальниці Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області. Вітаючи очільницю податкової, голова громади також подякував за сумлінну і ефективну працю, високий професіоналізм  та великі досягнення  в роботі.

Перш ніж перейти до розгляду питань порядку денного депутати заслухали запрошених на сесію спеціалістів ТОВ «Херсонземпроект», які презентували проект «Геоінформаційна система громади як ефективний інструмент наповнення бюджету громади». На сьогоднішній день гостро стоїть питання необхідності проведення повної  інвентаризації землі. «Ми повинні напрацювати чітку єдину базу абсолютно всіх ділянок та реальну картину платників податків, - наголосив селищний голова Максим Колокот, - саме тому виникає нагальна необхідність звернутися до відповідних фахівців». Спеціалісти Херсонземпроекту поетапно поінформували депутатів про переваги своїх послуг, серед них – виявлення самовільного захоплення, тіньової оренди земель, тощо. Це дозволить винайти значні додаткові надходження в бюджет. Таким чином у результаті буде готова аерофотозйомка місцевості, яка накладатиметься на кадастрову карту. Завдяки подальшій спільній роботі землевпорядників та відповідних фахівців є можливість напрацювати чітку необхідну інформаційну базу, з якою буде дуже зручно та вигідно працювати у майбутньому, наповнюючи селищний бюджет. Розпочати процедуру інвентаризації планується з Князегригорівського старостинського округу, присутні одноголосно підтримали пропозицію.

Після обширної, змістовної презентації та детального обговорення питання інвентаризації землі депутати заслухали виступ та звернення голови спілки пасічників Великолепетиського району Євгена Євтушенко, стосовно дотримання аграріями основних вимог при застосуванні пестицидів і мінеральних добрив та приступили до розгляду питань порядку денного.

У ході сесії затверджено ряд програм та змін у раніше прийняті рішення. В обов’язковому порядку розглянуто блок земельних питань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь