Відеолекторій до дня Перемоги

Дата: 06.05.2021 08:36
Кількість переглядів: 258

Напередодні святкування перемоги у Німецько-Радянській війні 1941-1945 років, 5 травня 2021 року у Великолепетиській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 було здійснено показ авторського документального фільму Марченка М. М. «Великолепетиський внесок у велику Перемогу».

Фото без опису

З великою цікавістю фільм переглянули 22 учні 11 і 8 класу і 3 дорослих. Вони дізналися про те, що жителі Великолепетиського району Херсонської області воювали з перших днів Німецько-Радянської війні 1941-1945 років на всіх фронтах – від Чорного до Білого морів, про видатні героїчні подвиги деяких земляків та Героїв Радянського Союзу Дмитра Тихоновича Гридасова, Володимира Карповича Загноя, Микити Артемовича Гречихіна, і повного Кавалера ордена «Слава» Кияшка Івана Кириловича.

Сьогодні, на превеликий жаль, залишилось в живих дуже мало ветеранів і учасників Другої світової війни 1939-1945 років. Сьогоднішнє молоде покоління майже не знає про подвиги своїх прадідусів і прабабусь. Створений колективними зусиллями Миколи Марченка, Світлани Марченко, Олени Шеховцової, Наталії Дмитренко, Єлизавети Продай і Віктора Дацька фільм сприяє збереженню пам’яті про подвиги великолепетисьців у Німецько-Радянській війні 1941-1945 років, та патріотичному вихованню підростаючого покоління.

Директор Великолепетиського селищного народного краєзнавчого музею ім. О. І. Ціпко М. М. Марченко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь