Заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги

Дата: 09.05.2021 11:15
Кількість переглядів: 891

08 травня, у рамках відзначення Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги у селищі було проведено ряд заходів. Зранку  відбулося покладання квітів та вінків до пам'ятних знаків, Обеліску Слави. Згодом на Братському кладовищі селища відбувся меморіальний мітинг, у якому також взяли участь представники місцевих органів влади, працівники установ, організацій, воїни-інтернаціоналісти, учасники ООС, мешканці селища, представники духовенства, учасники громадської організації військово-патріотичного клубу «Каховка».

Фото без опису

Завдяки учасникам клубу,  пошуковим роботам, які вони проводять вже не один рік, було знайдено рештки двох невідомих воїнів Другої світової війни, які загинули на Нікопольському плацдармі. Ведучі  урочистого мітингу, Олена Шеховцова та Наталія Дмитренко, хвилюючими словами доносили до присутніх священну пам’ять про героїв, що полягли на фронтах  світової війни.
Зі словами подяки  ветеранам Другої світової війни та із закликом до всіх присутніх пам’ятати про подвиг героїв минулої страшної війни звернувся голова Великолепетиської територіальної громади Колокот М. В., який також висловив слова щирої вдячності учасникам громадської організації військово-патріотичного клубу «Каховка» за чималі зусилля у відновленні історичної пам’яті, можливість поховати загиблих солдатів з відповідними почестями та ритуалами. Продовжили виступи голова районної державної адміністрації Холодар Є. О., голова Великолепетиської територіальної організації ветеранів Курносик В.І., голова спілки ветеранів та воїнів ООС Осоченко Ю.О. Директор комунального закладу «Великолепетиський народний краєзнавчий музей ім.. О.І. Ціпко» Марченко М.М. розповів про воєнні події, які відбувалися на території тодішнього Великолепетиського району.
У ході мітингу прозвучали тематичні концертні номери у виконанні Володимира Мікули, Світлани Кокляр та Єлизавети Барієвої.
Перед церемонією поховання рештків загиблих воїнів виступив учасник АТО та почесний учасник громадської організації військово-патріотичного клубу «Каховка» Обелець А.А., який розповів про діяльність клубу, наголосив на важливості проведення пошукових робіт та висловив слова вдячності місцевій владі за підтримку і сприяння у такій необхідній справі.
Високопреосвященнійший митрополит Новокаховський і Генічеський Філарет провів за загиблими заупокійну літію. Далі було проведено поховання знайдених рештків солдатів у братській могилі.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих в роки Другої світової війни. Вічна і світла їм пам’ять! 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь