До Дня пам’яті померлих від СНІДу

Дата: 12.05.2021 09:02
Кількість переглядів: 276

       Щорічно, за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, кожну третю неділю травня проводиться День пам’яті померлих від СНІДу. У 2021 році цей День припадає на 16 травня. Вперше його було відзначено в 1983 році в Сан-Франциско, США. На той момент у світі було зареєстровано лише кілька тисяч випадків захворювання на цю хворобу. Організаторами проведення акції пам’яті померлих від СНІДу стали люди, яких особисто торкнулась ця трагедія. Згодом з’явився символ боротьби зі СНІДом – червона стрічка. Цю стрічку, як символ розуміння проблеми СНІДу, було введено навесні 1991 року.

Фото без опису

             Метою Всесвітнього дня пам’яті людей, які померли від СНІДу, є не лише згадування померлих. Головна мета – привернення уваги населення до цієї проблеми, профілактики цього захворювання, інформування про фактори ризику інфікування, а також привернення уваги влади та всього суспільства до соціального захисту й психологічної підтримки ВІЛ-інфікованих.

            З метою підвищення рівня поінформованості населення щодо даного захворювання завідувачем відділення із соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді комунального закладу «Великолепетиський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Великолепетиської селищної ради Крамаренко С.В. спільно з соціальним працівником благодійного фонду «Мангуст» Фріз Т.М. та заступником начальника відділу «Великолепетиське бюро правової допомоги» Каховського МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги Кривовяз Ю.М. 11 травня 2021 року проведені лекторій та індивідуальна робота на тему: «До Дня пам’яті померлих від СНІДу» у Великолепетиському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області. Серед осіб, засуджених до відбування покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, розповсюджені листівки та буклети з відповідною тематикою. Наприкінці заходу його учасники переглянули тематичний документальний фільм. Соціальний працівник БФ «Мангуст» довела до відома присутніх, що з 11 по 17 травня проводиться «Європейський тиждень тестування на ВІЛ» та запросила усіх бажаючих до тестування. Пройти тест на ВІЛ, отримати консультацію соціального працівника можна безкоштовно та конфіденційно за адресою: Херсонська область, смт. Велика Лепетиха, вул. Київська, 16 (перший поверх приміщення Великолепетиського селищного комунального господарства «Сількомунгосп»). 

Фото без опису

       Пам’ятайте, що для збереження життя та здоров’я кожного ВІЛ-інфікованого необхідним є саме ранній початок лікування. Ранній початок антиретровірусної терапії (АРТ) знижує ризик передачі ВІЛ-інфекції та ймовірність виникнення опортуністичних інфекцій, СНІД-індикаторних хвороб у людей, що живуть з ВІЛ. На сьогодні, завдяки останнім досягненням у розширенні доступу до АРТ, життя ВІЛ-позитивних людей стало більш тривалим і здоровим. При ранньому виявленні та відповідній терапії ВІЛ-позитивні люди можуть жити повноцінним життям! 

            Сподіваємось, що проведені заходи вплинули на розширення знань учасників стосовно небезпечного захворювання та змусили замислитись над свідомим ставленням до власного здоров’я. 

  

  Комунальний заклад «Великолепетиський територіальний 

 центр соціального обслуговування (надання соціальних

послуг)» Великолепетиської селищної ради»

Директор           Г. ЗІНЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь