«Профілактика вчинення злочинів та правопорушень»

Дата: 26.02.2021 09:10
Кількість переглядів: 148

У сучасному світі поруч із добром та радістю, на жаль, вистачає місця для жорстокості та насильства: насильства дорослих над дітьми, жорстокості одних людей по відношенню до інших. Випуски новин переповнені повідомленнями про злочини, вбивства, пограбування. Насильством наповнені різні сфери людського буття: політичне, економічне, духовне та сімейно-побутове.

           Як відомо, кращий спосіб попередити вчинення правопорушень та злочинів – це проведення профілактичних заходів. Саме з цією метою фахівцями відділення із соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді Комунального закладу «Великолепетиський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Великолепетиської селищної ради спільно із заступником начальника відділу «Великолепетиське бюро правової допомоги» Каховського МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги Кривовяз Ю.М. 02 та 05 лютого 2021 року проведені відповідно лекторій та індивідуальна робота на тему: «Профілактика вчинення повторних та рецидивних злочинів» у Великолепетиському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області та семінарське заняття у Великолепетиській районній філії Херсонського обласного центру зайнятості з тематикою: «Домашнє насильство: прояви та шляхи подолання». Серед учасників семінару та осіб, засуджених до відбування покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, розповсюджені листівки та буклети з відповідною тематикою, які допоможуть громадянам у випадках вчинення щодо них насильницьких дій та мають на меті профілактику вчинення повторних та рецидивних злочинів та насильства у сім’ях, підкреслюючи, що будь-які прояви насильств над людиною, незалежно від статі, є грубим порушенням її прав.

           Змінити наш світ і зробити його лише добрим за один день не вдасться нікому, але можна принаймні спробувати зменшити кількість зла. Пам’ятаймо: оточуючий світ починається з кожного з нас. І якщо кожен відмовиться від вчинення протиправних та злочинних дій, вчинення насильства по відношенню до інших, то і світ зміниться на краще! 


  Комунальний заклад «Великолепетиський територіальний центр соціального обслуговування
(надання соціальних послуг)» Великолепетиської селищної ради»

 Директор  Г. ЗІНЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь