Надходження податків та зборів до бюджету Великолепетиської громади у січні – квітні поточного року перевищують середні показники по області.

Дата: 12.05.2021 16:22
Кількість переглядів: 942

Надходження податків та зборів до бюджету Великолепетиської громади у січні – квітні поточного року  перевищують середні показники по області. Про це свідчать дані аналізу, підготованого Марією Кривецькою, консультантом з бюджетних питань Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України. Підсумки моніторингу наглядно показують, що Великолепетиська громада успішно працює у напрямку наповнення бюджету. Детальніше по кожному пункту розглянемо далі.

Фото без опису

Як повідомляє регіональний консультант АМУ, надходження податків і зборів до загального фонду бюджетів територіальних громад області за 4 місяці склали 1 548 526,5 тис. грн., що на 18,9% перевищує показник аналогічного періоду торік, понад план отримано 129 543,2 тис. грн. Серед бюджетів територіальних громад нашою громадою у порівнянні з минулим роком досягнуто приріст на 22,5%.

Почесне 9 місце серед 49-ти громад області займає Великолепетиська громада по динаміці надходжень плати за землю за січень-квітень 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.  У підсумках моніторингу надходження плати за землю по нашій громаді становлять 139,9%, при цьому, середньообласний показник - 113,6%.

Досить непоганий результат має Великолепетищина і по надходженням ПДФО, єдиного податку. Адже входить до  28-ми бюджетів територіальних громад, у яких відсоток росту надходжень згаданих податків в порівнянні з січнем – квітнем минулого року вищий, ніж в середньому по області.

Гірше  становище маємо у динаміці надходжень акцизного податку. Хоч наша громада і перевищує середньообласний показник (102,6% при середньому 100,7%), все ж результат не дуже втішний, а тому є нагальна необхідність посилити роботу у цьому напрямку.

Крім усього вищезазначеного, регіональним консультантом АМУ також було проаналізовано обсяг доходів бюджетів територіальних громад у розрахунку на одного мешканця. За підсумками моніторингу у січні - квітні 2021 року показник доходів Великолепетиської територіальної громади у розрахунку на оду особу становить 1363 грн. (11 місце серед 49 громад).

Отже, як зростає добробут громад Херсонщини, зокрема і Великолепетиської, чітко видно із представленого аналізу.  Результати показують, що наша громада займає гідні місця у рейтингу. Утім,  до найкращих в області показників ще варто дотягнутися, тому попереду чекає дуже багато наполегливої роботи.

 

Автор: Надія КУЧЕРЕНКО, спеціаліст з питань преси та інформації Великолепетиської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь