Інклюзія в дошкіллі

Дата: 13.05.2021 15:57
Кількість переглядів: 309

13 травня 2021 року на базі комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Великолепетиської селищної ради фахівцями інклюзивно-ресурсного центру та центру професійного розвитку педагогічних працівників комунальної установи «Великолепетиський селищний центр по обслуговуванню закладів освіти» проведено семінар для директорів закладів дошкільної освіти на тему «Інклюзивна освіта. Шляхи впровадження в закладі дошкільної освіти». Нормативно-правове забезпечення інклюзивного навчання в умовах закладу дошкільної освіти є основоположним у подальшому розвитку інклюзії та відкритті на базі закладів освіти інклюзивних груп - наголосила у своєму виступі Малахова І.В., директор інклюзивно-ресурсного центру.

Фото без опису

Городнича Л.О., консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників, ознайомила учасників семінару з листами Міністерства освіти і науки України, щодо створення інклюзивного освітнього середовища в закладах дошкільної освіти та зупинилася на окремих питання щодо створення відповідної матеріально-технічної та навчально-методичної бази інклюзивної освіти, забезпечення безбар’єрного доступу до закладів освіти та організації безпечного інклюзивного освітнього середовища.

Кайда Н.С., учитель-логопед, зупинилася на організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами в закладі дошкільної освіти та представила презентацію з цієї теми.

Дацько В.В., учитель-реабілітолог, висвітлив порядок оформлення документації для здійснення психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими потребами та більш детально ознайомив з розділами окремих документів.

Полякова О.М., директор Князегригорівського я/с «Барвінок», поділилася досвідом реалізації та результативністю інклюзивного навчання у власному закладі дошкільної освіти, розкрила поняття освітній простір та його адаптацію для дітей з ООП, розповіла про важливість командного підходу на прикладі роботи вихователя та асистента вихователя , подякувала за співпрацю та методичну допомогу фахівців КУ «Інклюзивно-ресурсний центру» Великолепетиської селищної ради.

У підсумках роботи семінару надано рекомендації для директорів ЗДО, роздано та заповнено анкети зворотного зв’язку, у яких учасники могли записати свої побажання щодо висвітлених тем, зазначити питання, які хотіли б розглянути більш детально й пропозиції щодо майбутніх тем для обговорення. Учасники семінару зауважили, що співпраця родини й закладу дошкільної освіти є основою для розвитку й поширення інклюзії та має ґрунтуватися на взаємоповазі, партнерстві, а педагогічний колектив та колектив батьків має бути єдиним живим організмом, об’єднаним спільною метою, гуманними стосунками та високою відповідальністю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь