Змінили адресу? Подайте заяву за формою № 5ДР для вчасного отримання ППР по місцевих податках 

Дата: 19.05.2021 08:21
Кількість переглядів: 208

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що всі громадяни, які володіють рухомим або нерухомим майном, мають сплачувати обов’язкові платежі або податки державі.

Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості.

Згідно з п. 45.1 ст. 45 Податкового кодексу України платник податків – фізична особа зобов’язана визначити свою податкову адресу. Податковою адресою платника податків – фізичної особи визначається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі. Платник податків – фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.

Фізичні особи – платники податків зобов'язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за формою №5ДР.

На даний час в органах ДПС проводиться надсилання податкових повідомлень – рішень (далі – ППР) про сплату суми/сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та плати за землю.

Звертаємо увагу платників податків, що ППР будуть надіслані за адресами, які містить Державний реєстр фізичних осіб – платників податків.

Тож шановні платники податків, якщо ви змінили адресу – повідомте про це податківців, аби вчасно отримати ППР про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь