Великолепетиська громада гідний  учасник Програми розвитку локальних ініціатив 2021

Дата: 31.05.2021 09:14
Кількість переглядів: 847

У Програмі, яка проводиться Фондом «Об’єднання» за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в Україні в рамках Transition Promotion Program, беруть участь 5 територіальних громад (відібраних серед 53 громад претендентів) з Херсонської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Кіровоградської областей.

Фото без опису

Великолепетиська громада єдина з Херсонщини, яка цього року візьме участь у програмі! У рамках програми передбачається ряд заходів, націлених на розвиток відібраних громад через партисипативні (учасницькі) підходи вивчення локальних проблем, інвентаризацію ресурсів, та проведення конкурсу грантів.

З 25 по 27 травня у м. Херсон для представників громад-учасниць відбувся 3-денний тренінг «Партисипативне дослідження у громадах». На тренінгу розглянули конкретні інструменти вивчення громадської думки, обговорили формат майбутніх досліджень у територіальних громадах, методи інвентаризації наявних ресурсів тощо. Також познайомилися з успішними соціальними проєктами та проєктами соціальної дії, які реалізовувалися у Херсоні.

В останній день навчання було складено план завдань для громад на найближчі пів року та сплановані локальні конкурси грантів для місцевих активних громадян, які проводитимуться за умови співфінансування (100 тис від громад + 100 тис від Фонду «Об’єднання»).

Отже далі, у результаті проведених досліджень та інвентаризації у громадах, будуть створені аналітичні мапи громад (друковані видання), які стануть дорожньою картою для планування та реалізації подальших проєктів. У липні, на основі виявлених проблем, у кожній із громад буде проведений грантовий конкурс локальних ініціатив. Передбачається, що у кожній громаді буде підтримано 4 соціальні проєкти по 50 тис. грн кожний.

У серпні-жовтні - реалізація соціальних ініціатив у громадах, націлених на вирішення локальних проблем, виявлених в рамках проведення досліджень. Це мають бути короткострокові проєкти, які можуть в короткий час поліпшити якість життя громади.

Попереду дуже багато роботи, тому слідкуйте за оновленою інформацією на офіційному сайті Великолепетиської громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь