До Міжнародного дня боротьби із зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом

Дата: 08.06.2021 14:47
Кількість переглядів: 223

 Історія боротьби з наркотиками у світі нараховує близько ста років. За оцінками фахівців зараз на нашій планеті налічується приблизно 200 мільйонів наркоманів. Протягом останніх п’яти років в Україні спостерігається небачене зростання наркоманії.

Фото без опису

Сьогодні наркозалежність поступово “молодіє”, середній вік людей, що вживають нелегальні наркотики, стабільно знижується. За даними МВС, на сьогоднішній день в Україні офіційно налічується близько 500 тисяч наркоманів, з них 171,6 тис. вживають наркотики регулярно. При цьому близько 5 тис. наркозалежних не досягли 18 років.

           Виходячи з загальнолюдського значення явища наркоманії, ще у 1987 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй постановила щорічно відмічати        26 червня Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами і їх незаконним обігом. Ця подія символізує єдність країн у досягненні мети щодо створення суспільства, вільного від наркотиків.

          Наркоманія – страшна хвороба сучасного світу. Скільки смертей за цим словом, скільки болі, скільки поламаних життів? Дуже багато! І невідомо, скільки ще життів заберуть із собою в нікуди наркотики! Хто це зупинить? МИ – всі разом!

       З метою підвищення рівня поінформованості населення щодо цього страшного захворювання та його профілактики фахівцями відділення із соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді комунального закладу «Великолепетиський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Великолепетиської селищної ради проведено ряд заходів в установах нашого селища. Так, 1 та 8 червня 2021 року спільно з соціальним працівником благодійного фонду «Мангуст» Фріз Т.М. та заступником начальника відділу «Великолепетиське бюро правової допомоги» Каховського МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги Кривовяз Ю.М. проведені лекторії та індивідуальна робота на тему: «До Міжнародного дня боротьби із зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом» у Великолепетиському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області. Серед осіб, засуджених до відбування покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, розповсюджені листівки та буклети з відповідною тематикою. 4 червня 2021 року відповідний захід з тематикою: «Наркотикам – НІ! Обирай життя» фахівцями відділення із соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді територіального центру проведений у Великолепетиському районному секторі УДМС України в Херсонській області.

            Сподіваємось, що проведені заходи вплинули на розширення знань учасників стосовно проблеми наркотичної залежності та змусили замислитись над свідомим ставленням до власного здоров’я. 

Фото без опису

  

 Комунальний заклад «Великолепетиський територіальний 
 центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)»
Великолепетиської селищної ради»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь