Відбулася чергова дев’ята сесія селищної ради VIII скликання

Дата: 19.06.2021 09:21
Кількість переглядів: 649

17 червня під головуванням селищного голови Максима Колокота відбулася чергова дев’ята сесія селищної ради VIII скликання. На порядку денному важливі питання з різних сфер життєдіяльності громади.

Фото без опису

У тридцятихвилинці  до депутатів звернувся начальник Великолепетиського СКГ Сількомунгосп» Андрій Періг, який коротко поінформував про діяльність підприємства, закликав присутніх активізувати роботу з населенням у напрямку укладання договорів на водопостачання, обов’язкового встановлення кожним домогосподарством приладів обліку води, сплати заборгованостей, тощо.

Перш ніж перейти до розгляду питань порядку денного депутати заслухали запрошених спеціалістів ТОВ «Херсонземпроект», які приїхали на сесію вже вдруге, тільки тепер аби  повідомити підсумки проведеної великої клопіткої роботи щодо інвентаризації земель Князегригорівського стростинського округу. (Нагадаємо, що на позачерговій сьомій сесії спеціалісти презентували депутатам проект «Геоінформаційна система громади як ефективний інструмент наповнення бюджету громади», адже на разі гостро стоїть питання необхідності проведення повної  інвентаризації земель).

Отже, було зауважено, що у результаті аерофотозйомки (фотоабрисів) було визначене фактичне використання сільськогосподарських земель Князегригорівського стростинського округу. На підставі наявних архівних матеріалів, даних публічної кадастрової карти була створена векторна карта землекористувань. У  результаті аналізу та порівняння матеріалів фактичного використання та векторної карти було виявлено землі, які використовуються в сільськогосподарському виробництві, але на які відсутня інформація щодо правовстановлюючих документів. Крім того, було виявлено ряд технічних проблем (невідповідностей даних), які в подальшому можуть вплинути на використання земель в межах старостинського округу. Таким чином, наявність вищезазначеної інформації дозволить більш ефективно контролювати сплату земельного податку та ПДФО по кожній земельній ділянці.

Далі сесією селищної ради вирішено затвердити звіт про виконання бюджету Великолепетиської територіальної громади за І  квартал 2021 року. Внесено ряд змін до раніше прийнятих рішень, затверджено ряд Положень, звіти керівників медичних закладів (які було заслухано на засіданні постійних комісій). Також сесією затверджено цільову програму підтримки інтелектуальної молоді закладів освіти Великолепетиської селищної ради за результатами зовнішнього незалежного оцінювання на 2021-2023 роки, якою передбачається відзначення грошовими стипендіями здобувачів освіти, які отримали найвищі результати зовнішнього незалежного оцінювання та стимулювання творчо працюючих педагогічних працівників щодо подальшого розвитку освітньої системи Великолепетиської селищної ради. Прийнято рішення «Про припинення юридичної особи  комунальний заклад Великолепетиський  ясла-садок № 4 «Калинка»  Великолепетиської селищної ради в  результаті реорганізації шляхом  приєднання до комунального закладу  Великолепетиський ясла-садок № 1  Великолепетиської селищної ради». У ході неодноразового розгляду цього питання було зауважено, що вихованці та працівники садочку «Калинка»  будуть обов’язково  прийняті та переведені до садочку «Берізка».

В обов’язковому порядку на засіданні сесії розглянули ряд земельних питань. Всі питання порядку денного було детально обговорено напередодні на спільному засіданні постійних комісій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь