Херсонська регіональна філія державного підприємства «Національні інформаційні системи» щодо доповнення Словників вулиць Державного реєстру речових прав на нерухоме майно повідомляє

Дата: 22.06.2021 10:00
Кількість переглядів: 445

Херсонська регіональна філія державного підприємства «Національні інформаційні системи» щодо доповнення Словників вулиць Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі — Словники), в межах компетенції, повідомляє наступне.

Фото без опису

З 01.01.2013 набрав чинності Закон України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та Порядок ведення словників Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, який затверджений наказом Міністерства юстиції України від 06.07.2012 № 1014/5 (далі - Порядок).

Згідно з п. 1.15 Порядку, словник вулиць населених пунктів та вулиць іменованих об’єктів містить назви вулиць, провулків, площ, бульварів, проспектів, проїздів тощо кожного населеного пункту України та назви вулиць іменованих об’єктів.

Відповідно до п. 2 Наказу Міністерства юстиції України від 06.07.2012 № 1014/5 «Про словники Державного реєстру речових прав на нерухоме майно» установлено, що словники Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі - словники) базуються на інформації, що міститься у словниках Реєстру прав власності на нерухоме майно.

На момент внесення вищезазначеної інформації до словників, діяв «Порядок ведення Реєстру прав власності на нерухоме майно», затверджений наказом Міністерства юстиції України № 7/5 від 28.01.2003 та зареєстрований в Міністерстві юстиції зазначалось, що словник вулиць населених пунктів створюється на основі інформації, яка надходить від органів місцевого самоврядування, а назви вулиць, які складаються з імені та прізвища, уносяться до словника таким чином: спочатку зазначається прізвище, а потім - ім’я.

Таким чином, станом на сьогодні, в словниках по смт Велика Лепетиха Великолепетиського району Херсонської області міститься інформація про вул. Болгаріна Ігоря  та вул. Костенко Ліни, а також в с. Середнє Великолепетиського району Херсонської області - вул. Хмельницького Богдана та вул. Чорновола В’ячеслава

Також повідомляємо, що 20.05.2021 в Словник вулиць по населеному пункту смт Велика Лепетиха Великолепетиського району Херсонської області було внесено вулицю Нова та провулок Набережної змінено на провулок Набережний та в с. Мала Лепетиха Великолепетиського району Херсонської області було внесено вулицю Забалка та вулицю Шевченка змінено на вулицю Шевченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь