Великолепетиська громада отримає «інтернет-субвенцію» на під’єднання до оптичного інтернету за державні кошти

Дата: 23.06.2021 16:32
Кількість переглядів: 692

У Державному бюджеті на 2021 рік передбачено 500 млн гривень для підключення закладів соціальної інфраструктури територіальних громад до широкосмугового інтернету з використанням волокно – оптичних технологій у рамках бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості».

Фото без опису

 Метою програми є підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету у сільській місцевості, надання можливості підключення закладів соціальної інфраструктури до швидкісного інтернету (насамперед йдеться про - школи, бібліотеки, будинки культури, заклади медицини та інші).

Великолепетиською селищною радо було подано заявку для отримання фінансування в межах державної «інтернет-субвенції» до Міністерства цифрової трансформації. Серед інших Міністерство погодило і нашу заявку, а відтак Великолепетиська громада отримає 400 338 тис. грн субвенції для проведення швидкісного інтернету в с. Катеринівка (150 894 тис. грн) та в с. Костянтинівка  (249 444 тис. грн).

Громади, що пройшли відбір, отримають гроші з держбюджету, потім проведуть прозорий тендер, після чого провайдери почнуть розбудовувати мережу. Соцзаклади, підключені за кошти субвенції, отримають безкоштовний швидкісний інтернет до кінця 2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь