До уваги роботодавців

Дата: 30.06.2021 14:29
Кількість переглядів: 186

Проведена інформаційно-роз’яснювальна робота, показала, що нехтуючи Законами України певні роботодавці допускають до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин, а працівники, в свою чергу, свідомо приховують даний факт, чим позбавляють себе мінімальних та соціальних гарантій.

З 01 липня 2021 року Держпраці у взаємодії з соціальними парнерами розпочне масштабне інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників.

Інформаційні бази ДПС та ПФУ дають Держпраці можливість відібрати роботодавців, що мають високий ризик за наступними критеріями:

  • Невідповідність кількості працівників роботодавця обсягам виробництва (виконаних робіт, наданих послуг) до середніх показників за відповідним видом економічної діяльності.
  • Наявність фактів порушення порядку оформлення трудових відносин, виявлених в ході здійснення контролюючих заходів органами ДПС.
  • Невідповідність кількості об’єктів за формою № 20-ОПП «Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність» та кількості найманих працівників.
  • Наявність випадків невідповідності кількості одночасно працюючих реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) кількості працівників роботодавця із зазначенням розташування РРО.
  • Частка працівників, залучених за договорами цивільно-правового характеру, перевищує частку працівників, що працюють за трудовими договорами (контрактами).
  • Відсутність найманих працівників у платників об’єктів торгівлі, сфери послуг, у яких наявні ліцензії на виробництво, зберігання та реалізацію підакцизних товарів.

Під час інспекційної роботи у полі зору інспекторів Держпраці  будуть роботодавці з високим ризиком використання незадекларованої праці, які не відреагували на тривалу інформаційну кампанію та продовжують ухилятись від декларування найманих працівників.

Сподіваємось, що об’єднавши зусилля ми подалаємо тіньову зайнятість та збільшимо кількість застрахованих осіб.

У зв’язку із вищезазначеним, у черговий раз звертаємося до роботодавців із закликом оформити трудові відносини з працівниками відповідно до вимог чинного законодавства.

У разі виявлення інспектором праці незадекларованих працівників, будуть  вжиті заходи щодо притягнення винних осіб до відповідальності передбаченої ст.265 Кодексу Законів про працю України.

УВАГА РОБОТОДАВЦІ!

З 01 липня 2021 року Держпраці у взаємодії з Державною податковою службою розпочне масштабне інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників.

Нагадуємо, тільки задекларована праця збереже від штрафу та допоможе розвивати бізнес.

Відповідальність за порушення законодавства про працю передбачена ст.265 КЗпПУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь