Що таке протипожежне водопостачання?

Дата: 30.06.2021 14:37
Кількість переглядів: 555

Дуже часто можна почути міф про те, що пожежні приїхали без води.  Але це зовсім не так. Варто розуміти, що пожежні автомобілі зажди виїжджають з повною цистерною води, але її запас обмежений та становить від 2,3 кубічних метрів  і його вистачає до 10 хвилин активного гасіння пожежі. У випадку великих та розвинених пожеж, цього запасу замало.

Фото без опису

І в цьому випадку в нагоді стануть джерела протипожежного водопостачання, з яких можливо або поповнити запас вогнегасної речовини – води, або ж забезпечити її безперервну подачу до місця пожежі, встановивши пожежний автомобіль на таке водо джерело.  Пожежні гідранти, водойми, пристосовані водонапірні вежі, природні та штучні водойми з обладнаними пірсами для під’їзду пожежних автомобілів – все це відноситься до джерел протипожежного водопостачання, які просто необхідно постійно утримувати у працездатному стані та вчасно їх обслуговувати. Справність таких вододжерел дасть можливість у будь-який момент заправитись водою, а наявність відповідних покажчиків дозволить швидко відшукати їх у будь-яку пору року, як вдень, так і вночі, не втрачаючи дорогоцінний час.

Для забезпечення надійного протипожежного захисту смт Велика Лепетиха в основному використовуються  вуличні пожежні гідранти, яких налічується 73 штуки із яких 50 в непридатному стані. Встановлені вони на водопровідній мережі селища та обслуговуються балансоутримувачем. Складна ситуація скадається для населених пунктів району, особливо віддалених від смт Велика Лепетиха, оскільки основними джерелами протипожежного водопостачання там являються пожежні водойми, які в переважній більшості знаходяться у занедбаному чи непрацездатному стані, а також водонапірні вежі, які не завжди можна використати у цілях пожежогасіння через їх несправність або відсутність пристроїв для забору води пожежними автомобілями. 

Тому звертаємось до відповідальних осіб та балансоутримувачів джерел протипожежного водопостачання з проханням утримувати протипожежні вододжерела у належному працездатному стані, вчасно проводити їх ремонт та обслуговування. Думайте заздалегідь, де пожежні будуть брати воду у випадку пожежі. Адже безпека це спільна справа!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь