Розпочалася цифровізація бібліотек Херсонщини

Дата: 27.07.2021 17:24
Кількість переглядів: 184

26 липня 2021 року в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара всі стали свідками того, як масштабний проєкт «Дія. Цифрова освіта» реалізується у нас, в Херсонській області. Міністерство цифрової трансформації України завдяки національному проєкту «Дія. Цифрова освіта» отримало можливість комп’ютеризувати міста та села і за сприяння Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація» передати 5000 одиниць комп’ютерної техніки бібліотекам України.

Фото без опису

 Це спільна і життєво необхідна робота над масштабною програмою цифрової грамотності населення. Комп’ютери не нові, але цілком підходять до використання в бібліотеках як для суто внутрішньої роботи, так і для користувачів. Кошти держбюджету на реалізацію національного проєкту не витрачаються. Його виконання стало можливим завдяки партнеру – благодійному фонду «Favbet Foundation». Цей проєкт визнаний найкращим у взаємодії держави, соціально відповідального бізнесу та місцевої влади.

Серед тих,  хто отримав техніку – директор комунального закладу «Великолепетиська центральна бібліотека ім. О. М. Семашка»  Юлія Слабко. У рамках проєкту громада отримала 4 комп’ютери, які направляться до Катеринівської та Костянтинівської сільських бібліотек. “Зараз ми живемо в ері комп’ютерної техніки, коли всі послуги переходять в он-лайн. Однак ці бібліотеки не мають жодного комп’ютера, тому для них це буде надзвичайно важливо, адже люди прагнуть освоювати цифрові навички, а також це дозволить збільшити кількість відвідувачів бібліотек”, – заначила Юлія Слабко. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь