Свято Незалежності України відзначили у Великій Лепетисі

Дата: 25.08.2021 16:00
Кількість переглядів: 708

Свято Незалежності України вже стало чудовою нагодою для всіх жителів нашої держави, для всіх українців засвідчити свою любов до рідного краю, до України, до наших Збройних сил, які захищають нас, які відстоюють нашу незалежність. До 30-ї річниці Незалежності по всій країні відбулися урочистості з нагоди свята. Не стало виключенням і наше селище Велика Лепетиха.

Фото без опису

Ввечері, 24 серпня 2021року, на центральній площі селища відбулись урочистості та святковий концерт, присвячений національним святам державності – Дню Державного Прапора та 30-й річниці незалежності України, який підготували працівники комунального закладу «Великолепетиський центральний Будинок культури».

Збираючись на святкування, гуляючи святковою площею, мешканці селища та його гості мали змогу переглянути чудову виставку майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, яку підготували творчі колективи Князегригорівського, Малолепетиського, Катеринівського та Костянтинівського сільських Будинків культури та майстрині селища Велика Лепетиха – Караван Вікторія, Рогачова Вікторія, Лариса Пікалова та Віта Сахно. Свої малюнки представили учні комунального закладу «Великолепетиська дитяча школа мистецтв».

Щоб мати гарну згадку про свято, всі бажаючі робили світлини біля колоритної фото-зони, а дітлахи розважалися на батутах та розмальовували свої личка аквагримом.

Урочисту частину свята гостинно, з хлібом і сіллю, розпочинає танцювальний колектив «Перлина» Князегригорівського СБК. Далі, урочистості продовжуються літературно-музичною композицією під назвою «Присвята Україні». Ведучі святкового заходу, Олена Шеховцова та Наталія Дмитренко, вітають всіх з 30-ю річницею незалежності України та оголошують про церемонію підняття Державного Прапора України, який урочисто вносять учні Великолепетиського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ступенів. Право підняти Державний Прапор України було надано учасникам АТО та ООС сержанту Коноваленку Євгену та командиру бойової машини, командиру відділення 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців старшому сержанту Гайвану Анатолію.

З головними державними святами привітав усіх присутніх Великолепетиський селищний голова Максим Колокот, який вручив Подяки та Грамоти активним мешканцям громади. Вітання з нагоди свят пролунали від першого заступника голови Каховської районної державної адміністрації Лимана Андрія Вікторовича, який вручив грамоти голови районної державної адміністрації.

Право покласти квіти до погруддя Т.Г. Шевченку, пам’ятним знакам Героям Небесної Сотні та воїнам АТО надано учасникам АТО Третьяку Андрію, Філобок Сергію, Кривцуну В’ячеславу. У виконанні Владислава Фріза, ліцеїста Київського військового ліцею ім.. Івана Богуна прозвучала пісня, присвячена подіям на Сході України. Завершилася урочиста частина святкового заходу Гімном України у виконанні дитячого хору Великолепетиської дитячої школи мистецтв.

Чудовий, різножанровий концерт підготували працівники культури та освіти Великолепетиської селищної ради: Великолепетиський опорний заклад ЗСО І-ІІІ ступенів, Великолепетиська дитяча школа мистецтв, Центр дитячої та юнацької творчості, Великолепетиський центральний Будинок культури та філії закладу: Князегригорівський, Катеринівський, Малолепетиський сільські Будинки культури.

Чуттєві вірші, музичні твори, патріотичні пісні, запальні танцювальні постановки створили неймовірну святкову атмосферу. Глядачі зворушливо спостерігали за кожним номером концертної програми та оплесками зустрічали виступи наших талановитих артистів.

Під час концертної програми відбулося нагородження переможців конкурсу патріотичної пісні та авторської патріотичної поезії «Україна починається з тебе». Також свої нагороди отримали переможці акції-конкурсу «Вишиванка об’єднує всіх».

Яскравим акордом завершення концертної програми став виступ працівників культури Великолепетиської селищної ради та святковий салют. Але на цьому святкування не закінчилося. Продовжили його яскравим, блискучим та захоплюючим вогняним шоу фаєр-група «Хорс» з м. Нова Каховка.

Ну а яке ж гуляння без святкової дискотеки? В цьому році, головну сцену селища запалили своїм виступом учасники рок-гурту «D.U.S.K.» Князегригорівського СБК та талановита молодь Лепетищини: Віктор Дацько, Світлана Кокляр, Наталія Москаленко, Акопян Діана, Валерія Опицько, Анастасія Мельниченко, Олександра Бровко, Чмихало Іван, Гребенюк Руслана, Софія Курас та Вікторія Лозова.

Святкування 30-ї річниці незалежності України на території Великолепетиської селищної ради залишило тільки приємні спогади та гарний настрій. Веселощі довкола піднімали настрій і згуртовували усіх присутніх. Такі свята об’єднують людей, а єдність – то велика сила народу.

Комунальний заклад «Великолепетиський центральний Будинок культури».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь