Мітинг до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Дата: 28.08.2021 12:44
Кількість переглядів: 313

Щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.

Фото без опису

 З метою гідного вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, 28 серпня  2021 року на площі Миру в смт Велика Лепетиха відбувся мітинг-реквієм за участю керівництва, учасників АТО/ООС в Донецькій та Луганській областях, працівників організацій та установ, громадськості. 

До учасників мітингу звернулися: заступник селищного голови Вадім Сайдулаєв; директор комунального закладу «Великолепетиський селищний народний краєзнавчий музей ім. О. І. Ціпко» Микола Марченко; начальник І відділу Каховського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Олександр Лукомець та  командир бойової машини, командир відділення, старший сержант 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Анатолій Гайван, які у своїх виступах зазначили, що відважні українські воїни стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну, саме їхні подвиги надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією. Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів. Завдяки їхній мужності та самовідданості, ми сьогодні спокійно живемо у своїх домівках, будуємо плани на майбутнє, працюємо під мирним небом. Ми віддаємо данину пам’яті та поваги тим українцям, які любов до Батьківщини поставили вище за власне життя. Ми завжди пам'ятатимемо Українських воїнів, які за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України віддали найдорожче – своє життя. Пам’ятаємо і шануємо Героїв!

Присутні вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України хвилиною мовчання. У рамках заходу проведено покладання квітів до пам’ятного знака на честь ветеранів та воїнів АТО. Прозвучав авторський вірш у виконання Тамари Осман

Також проведено акцію «Соняхи пам’яті», адже  офіційним символом Дня пам’яті загиблих захисників України є жовтогарячий соняшник, бо ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли  і саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Сонях пам’яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів та уособленням скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами, це символ життя України.

На долю України випало немало випробувань, різним поколінням українців доводилось зі зброєю в руках відстоювати свободу та незалежність. Але саме сьогодні, як ніколи раніше, наш народ стикнувся з нелегким випробуванням – з випробуванням відданості та любові до Батьківщини. І саме зараз наші мужні воїни, пліч-о-пліч відстоюють територіальну цілісність нашої Батьківщини та право кожного українця на життя та свободу! 

Згадаймо кожного, хто віддав своє життя за Україну, хто сьогодні боронить нашу державу в зоні проведення антитерористичної операції.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь