Про хід розширеної апаратної наради у Великолепетиській селищній раді

Дата: 30.08.2021 17:59
Кількість переглядів: 603

Про перебіг кампанії вакцинування, стан готовності навчальних закладів до початку нового навчального року, про виконання бюджету та багато інших питань з різних сфер життєдіяльності громади говорили під час розширеної апаратної наради під головуванням селищного голови Максима Колокота.

Фото без опису

Особливу увагу на нараді було зосереджено на показнику вакцинації жителів Великолепетиської громади. Обговорено хід вакцинування від коронавірусу апарату селищної ради, працівників освіти, комунальних закладів, установ. Всього у громаді провакциновано 3222 громадяни – зазначив директор Великолепетиського центру первинної медико-санітарної допомоги Гохар Алі-Шах. Мова про вакцинування йшла і під час обласної селекторної наради, де нагадали та наголосили на необхідності виконання Національного плану вакцинації, відповідно до якого 80% працівників освіти мають бути провакциновані задля забезпечення навчання в очному форматі.

Разом з тим обговорили і підготовку навчальних закладів громади до нового навчального року. Зокрема було повідомлено про огляд усіх закладів комісією та деталі підписання відповідних актів готовності. Начальник соціально-культурного відділу селищної ради Тетяна Трохименко поінформувала присутніх стосовно садочка «Калинка», який однією із сесій селищної ради було реорганізовано шляхом приєднання до садочка «Берізка». Зокрема було повідомлено, що з 1 вересня вихованці «Калинки» прийматимуться у першому садочку, частково працевлаштовані працівники, а ті, хто не забажав працювати у «Берізці» написали до селищної ради офіційну відмову.

У ході апаратної наради також обговорили питання благоустрою,  водопостачання на території громади, значну увагу приділили питанню наповнення та виконання бюджету. Серед іншого, начальник фінансового відділу селищної ради Ірина Мамаєва поінформувала присутніх про роботу у напрямку наповнення бюджету, про стан сплати громадянами земельного податку. Про боротьбу з боржниками по сплаті податків та про необхідність посилити роботу у цьому напрямку зазначила начальниця Великолепетиської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Світлана Маленда. Зокрема Світлана Василівна звернулася з проханням максимально відпрацювати  списки боржників та спонукати людей погасити податкові борги до 1 вересня поточного року. Разом з тим очільниця податкової наголосила на тому, що З 1 вересня стартує кампанія одноразового добровільного декларування доходів.

Довідково: одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь