У Великолепетиському ЦНАП податківці розповідали про одноразове декларування активів

Дата: 01.09.2021 14:07
Кількість переглядів: 216

Днями фахівці Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на чолі з начальницею Світланою Малендою провели у Великолепетиському Центрі надання адміністративних послуг промо – акцію.

Фото без опису

Захід проводився з метою інформування громадян про набуття чинності Закону України від 15.06.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Під час спілкування з відвідувачами та працівниками ЦНАП податківці пояснювали, що у такий спосіб громадяни можуть легалізувати на компромісних умовах свої активи та використовувати їх без застережень надалі. Декларація подається виключно в електронній формі через сервіс «Електронний кабінет».

Декларанти мають право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. Вказувати в декларації інформацію про джерела походження задекларованих активів не потрібно.

Із задекларованих активів громадянин повинен сплатити збір за ставками, які залежать від об’єкту декларування, і складають від 2,5% до 9%. Є й альтернативні ставки, у разі обрання яких податкове зобов’язання сплачується трьома рівними частинами щорічно.

Детальна інформація щодо подання декларації, яка постійно оновлюється, розміщена в розділі «Одноразове добровільне декларування» на субсайті Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь