У Великій Лепетисі податківці та банкіри обговорили одноразове декларування активів

Дата: 08.09.2021 16:02
Кількість переглядів: 217

Днями начальниця Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Світлана Маленда провела робочу зустріч з місцевими банкірами.

Фото без опису

До заходу долучилися керівник відділення АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» в смт Велика Лепетиха Любов Романчук, представник Горностаївського відділення АТ «Райффайзен Банк» Євгенія Соляник та керівник ТВБВ №10021/0159 ФХОУ АТ «Ощадбанк» Ганна Москаленко.

Захід проводився з метою обговорення взаємодії податкової служби та банківських установ у період проведення кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування активів.

Під час ділової бесіди сторони детально розглянули Положення про порядок відкриття та ведення поточних рахунків зі спеціальним режимом використання в національній та іноземних валютах, банківських металах для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування, затверджене постановою Правління Національного банку України від 05.08.2021 № 83.

Зокрема, акцентували увагу на тому, що банк забезпечує розміщення коштів для цілей одноразового декларування на спеціальному рахунку після здійснення перевірки особи декларанта відповідно до вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (далі – законодавство у сфері фінансового моніторингу).

Декларант додатково до документів для відкриття спеціального рахунку подає анкету та заяву. В анкеті, зокрема, декларант повідомляє про джерела походження активів, що декларуються.

Банк приймає від декларанта готівку в національній та іноземних валютах, банківських металів з фізичною поставкою для зарахування на спеціальні рахунки декларанта через операційну касу за заявою на переказ готівки при цьому у реквізиті «Призначення платежу/зміст операції» заяви на переказ готівки зазначається «добровільне декларування».

Зустріч відбулася в довірливій та невимушеній атмосфері. Упродовж заходу сторони обмінялися думками та пропозиціями щодо покращення умов для проведення одноразового декларування активів та домовилися про співпрацю.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь