Захист прав дітей

Дата: 09.09.2021 16:11
Кількість переглядів: 229

08 вересня під головуванням селищного голови Максима Колокота, за участю заступника голови Вадіма Сайдулаєва, керівників відділів та служб громади відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини селищної ради, на якому розглядалося питання щодо негайного відібрання дітей у батька.

Фото без опису

Членами комісії детально вивчені матеріали справи щодо неналежного виконання батьком батьківських обов’язків. З метою забезпечення прав та інтересів дітей, відвернення загрози для життя, здоров’я та їх морального виховання, що виникли внаслідок злісного невиконання батьком батьківських обов’язків, систематичне вживання алкогольних напоїв, антисанітарні умови проживання дітей та залишення дітей у небезпеці, відповідно до частини 2 статті 170 Сімейного кодексу України, пункту 8 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня   2008 року № 866, членами комісії одноголосно прийнято рішення про негайне відібрання дітей у батька.

Про результати розгляду питання, відповідно до частини 2 статті 170 Сімейного кодексу України, пункту 8 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року   № 866, повідомлено Каховську місцеву прокуратури.

Службі у справах дітей селищної ради дано доручення підготувати позов до Великолепетиського районного суду Херсонської області про позбавлення батька батьківських прав відносно 3-х дітей.

Підводячи підсумок засідання комісії, селищний голова Максим Колокот, зазначив, що найбільший скарб у житті людини — це діти, а питання захисту прав і законних інтересів дитини головне завдання органу опіки та піклування. Разом з тим Максим Вікторович поставив термінові завдання перед зацікавленими службами району виявити кожну дитину, яка потребує захисту органу опіки та піклування, захистити її права на життя, здоров’я, розвиток та належні умови виховання і проживання у сім’ї.

За результатами прийнятого комісією з питань захисту прав дитини рішення виконкомом селищної ради затверджено рішення виконкому про негайне відібрання дітей у батька.

Начальник служби у справах дітей селищної ради О. ГОРБАЧ

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь