Оптимізація чисельності кадрів у Великолепетиській лікарні – неприємний, але вимушений крок

Дата: 10.09.2021 17:37
Кількість переглядів: 697

Оптимізація чисельності кадрів у Великолепетиській лікарні – неприємний, але вимушений крок. Лише скоротивши штат працівників закладу, його вдасться зберегти. Останнім часом про це йде мова на робочих зустрічах, нарадах, зрештою, питання було винесено на розгляд позачергової сесії Великолепетиської селищної ради 10 вересня.

Фото без опису

Нині іншого шляху, аби зберегти єдину лікарню в громаді немає. Визнавати це дуже боляче, ще складніше приймати подібні непопулярні рішення. Утім ми все одно маємо пройти через оптимізацію, як це вже зробили  безліч інших районних лікарень з початку реформи.

Перш ніж дійти до такого рішення, за стіл переговорів сіли влада громади та керівництво Великолепетиської лікарні. Протягом останнього часу спільно шукали шляхи виходу із критичної ситуації, яка склалася через недофінансування лікарні Національною службою здоров’я України та нестачі коштів на подальше функціонування закладу з місцевого бюджету. Відповідально та виважено лікарнею і селищною радою аналізувався поточний стан справ, запропоновано план збереження медичного закладу.

 «На сьогоднішні лікарні не вистачає коштів, які сплачує НСЗУ за лікування пацієнтів (надання послуг по заключених пакетах), – наголошував селищний голова Максим Колокот під час нещодавньої зустрічі з медиками. –  Попри те, що селищна рада вже виділила мільйон гривень на виплату заборгованої  працівникам лікарні заробітної плати, проблема не вирішена. Натомість якщо зараз не вчинити жодних дій, то на кінець року прогнозована заборгованість по зарплаті становитиме майже 3 мільйони гривень».

 У місцевому бюджеті цих коштів немає. Чи зможе лікарня вижити шляхом фінансування лише від НСЗУ? Однозначно – ні. «Сьогодні головне зупинити «падіння» медичного закладу, - говорить очільник громади, - далі активно розвиватимемо лікарню, будемо відпрацьовувати відповідні питання, та, маємо надію, згодом повернемо усіх працівників».

Цю думку підтримали і на сесії Великолепетиської селищної ради. Розуміючи усю серйозність та критичність даного питання, депутати відповідально підійшли до обговорення та майже одноголосно прийняли відповідне рішення.

На жаль по всій Україні складається не найкраща ситуація у медичній галузі, багато громад йдуть подібним непростим шляхом. Сподіваємося, що наша громада гідно пройде через всі складнощі та сприятиме лише  подальшому процвітанню та покращенню відповдних закладів

Автор: Надія КУЧЕРЕНКО, спеціаліст з питань преси та інформації Великолепетиської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь