Великолепетиська селищна рада
Херсонська область, Каховський район

ДРУГИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ «РЕФОРМА СИСТЕМИ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ»

Дата: 11.09.2021 18:17
Кількість переглядів: 651

      9 вересня 2021 року у місті Одеса відбувся другий регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування», організований у рамках Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі. Його організаторами виступили Міністерство освіти і науки України, Міністерство охорони здоров’я, Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і ГО «Національна асоціація громадського харчування».

Фото без опису

Форум відбувся за ініціативи Першої леді Олени Зеленської, яка виступила з відео зверненням до учасників зібрання.

Головними спікерами форуму були міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет та міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. У форумі брали участь голова Державної служби України з безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька, Державний уповноважений Антимонопольного комітету України Ольга Нечитайло, Начальник управління конкурентної політики Міністерства економіки України Олександр Білянський, заступник директора з розвитку ДУ «Професійні закупівлі» Андрій Кузьменко, інші високопосадовці.

Учасниками форуму стали представники п’яти областей – Одеської, Полтавської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської: голови та заступники обласних державних адміністрацій, директори департаментів освіти і науки, директори департаментів економічного розвитку, голови та заступники голів територіальних громад, керівники органів управління освітою територіальних громад, керівники територіальних управлінь Держпродспоживслужби, керівники територіальних управлінь Державної служби якості освіти цих областей.

Великолепетиську громаду на форумі представляли Тетяна Трохименко, начальник відділу соціально-культурної сфери Великолепетиської селищної ради та Тетяна Вольська, завідувач сектору освіти відділу соціально-культурної сфери Великолепетиської селищної ради.

 Дискусії відбувались на чотирьох панелях: «Нові норми харчування: впровадження та контроль», «Публічні закупівлі. Якісний і проєктний підхід», «Новітні стандарти громадського харчування», «Дискусійний формат: запитання-відповіді».
   Основними темами форуму стали питання комунікації центральної та місцевої влади у напрямку розбудови системи здорового харчування та модернізації харчоблоків у школах, переходу на систему управління безпечністю харчових продуктів НААСР. Особливий акцент спікерами заходу було зроблено на ролі громад та керівників закладів освіти в успішній реалізації реформи, питання впровадження нового меню як інструменту переходу на нові норми, здійснення публічних закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти, застосування проєктного підходу до переоснащення харчоблоків закладів освіти, успішні кейси інших країн у реформуванні шкільного харчування та імплементація їх в Україні.

Крім того, під час практичної панелі команда ГО «Національна асоціація громадського харчування» продемонструвала можливості сучасного технологічного процесу: за 45 хвилин команда приготувала обід в асортименті з шести страв для 700 людей – учасників форуму. Також команда презентувала «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування і озвучили вимогу, яка обов’язково має виконуватися, щоб страви були максимально корисними. Страви для шкільного меню обираються таким чином, щоб за 45 хвилин можна було приготувати 150 порцій з 7 страв.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь