Великолепетиські артисти взяли участь у відкритому фестивалі народної творчості «Душа Півдня» та мистецько-кулінарному фестивалі «Таврія-Борщ»

Дата: 14.09.2021 15:54
Кількість переглядів: 230

12 вересня 2021року, в с. Великі Копані відбувся відкритий фестиваль народної творчості «Душа Півдня» та мистецько-кулінарний фестиваль «Таврія-Борщ», організований працівниками Херсонського обласного Центру народної творчості,справжніми професіоналами своєї справи. Саме цих фестивалів з нетерпінням чекають працівники культури  Херсонщини, адже саме тут, вони можуть показати не тільки свої творчі здібності, а й дивувати всіх кулінарними вміннями. Адже талановиті люди, як то кажуть, талановиті у всьому.

Фото без опису

Яскравим доказом цього є наш творчий колектив Великолепетиського центрального Будинку культури та ансамбль української пісні «Мрія»,  які є постійними учасниками цих фестивалів і неодноразовими переможцями у різних номінаціях кулінарного фестивалю.

З самого ранку площа перед Великокопанівським сільським будинком культури заповнюється  учасниками фестивалю. Розпалюються вогнища, в казанах кипить вода, кухарі чаклують над приготуванням своїх смачних борщів, повітря поступово наповнюється апетитним ароматом. Поряд розташувалась виставка-ярмарок майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.  Великолепетиську громаду представляла майстриня Вікторія Караван.

Далі – яскраве відкриття фестивалю народної творчості «Душа Півдня», вітання та подарунки всім колективам від Великокопанівської сільської ради та обласного Центру народної творчості. Продовжують свято виступи талановитих творчих колективів Таврійського краю, кухарі продовжують готувати, а учасники мистецько-кулінарного фестивалю «Таврія-Борщ» накривають свої столи для презентацій, де головною стравою, звісно, буде наш український борщ. В цьому році їх було тридцять, різних за смаком, подачею та рецептами.

Загальний стіл Достатку нарешті щедро накритий, вельмишановне та поважне журі оцінює борщі та творчі презентації.  Наш творчий колектив Великолепетиського центрального Будинку культури подає борщ з перепілками та перепелиними яйцями (шеф-кухар Лариса Пікалова), Лепетиські кумасі Олена Шеховцова та Наталія Дмитренко з козаком Євгеном колоритно презентують страву, а учасниці ансамблю української пісня «Мрія» завершують виступ запальною піснею. За результатами конкурсу наш колектив отримав перемогу у номінації «МРІЯ УКРАЇНЦЯ» (найбагатший стіл). Ми вкотре доводимо, що творчі та талановиті!

Завершенням святкового дійства став гала-концерт за участю кращих творчих колективів Херсонщини, серед яких і ансамбль української пісні «Мрія» (керівник – Ганна Візнович) Великолепетиського центрального Будинку культури.

Насиченим на яскраві події, позитивні емоції, гарні враження виявився фестивальний день. Чекаємо на зустріч у наступному році, тепер вже на обласному святі Борщу, яке буде проходити в першу неділю вересня.

Дякуємо всім причетним до участі у святі. Особливі слова подяки висловлюємо спонсорам нашої поїздки на фестиваль, депутатам Великолепетиської селищної ради та приватним підприємцям Івану Бугаю, Любові Таран, Ольгі Нікітчук та Миколі Сінькевичу.

Великолепетиський центральний будинок культури

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь