Про проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території  Великолепетиського району

Дата: 15.09.2021 11:31
Кількість переглядів: 218

    На виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби  в Херсонській області від  09.09.2021. №Н/3337 «Про організацію заходів з проведення осінньої компанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин 2021 році», 

з метою організації та проведення заходів з профілактики сказу серед диких тварин,  Великолепетиське управління Держпродспоживслужби в Херсонській області доводить до відома, що орієнтовно у   жовтні  місяці (терміни залежать від погодних умов та деяких інших чинників) над територією Великолепетиського, Верхньорогачицького районів планується проведення кампанії з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу шляхом розкидання приманок з вакциною із літака .   Під час кампанії буде оброблена площа лісових та польових угідь за виключенням населених пунктів, водоймищ та автомобільних шляхів. При цьому буде застосовуватися вакцина антирабічна для пероральної імунізації м’ясоїдних тварин .

Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні; не виділяє вакцинний вірус зі слиною; безпечна для інших тварин; безпечна для людини і природного середовища; стабільна в польових умовах.

  Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині - желеподібна капсула з вакциною проти сказу.  Дані заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в регіоні.

 

 

    Прохання до жителів та гостей районів:

    -  при виявленні принад не брати їх руками і не переносити з місця на місце чи забирати додому;

    -  застерегти дітей, що у разі виявлення принад з вакциною, гратись ними заборонено;

    - не розламувати та не розбивати виявлені принади з вакциною.

    Довідково:

    Сказ – особливо небезпечне вірусне захворювання, спільне для тварин та людей. При захворюванні вражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами  і  завжди закінчується  смертю. Поширюють сказ у природі найбільше лисиці, а також  єнотовидні собаки, борсуки, вовки та бродячі собаки й коти.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь