Податкова інформує

Дата: 21.09.2021 13:10
Кількість переглядів: 120

На обліку в податковій службі Херсонщини перебувають 78 тисяч платників податків  Як повідомили в управлінні електронних сервісів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, станом на 1 вересня 2021 року на обліку в органах податкової служби регіону перебувають 78 039 платників податків. Це на 1414 платників більше, ніж на початок року.

Фото без опису

         Із загальної кількості суб’єктів господарювання 33 734  – юридичні особи, 44 305 – фізичні особи – підприємці. На початок року 33 816 господарюючих суб’єктів мали статус юридичної особи, а 42809 підприємців.

         Наразі податкова служба максимально використовує електронний формат спілкування. Станом на початок вересня поточного року 78% платників Херсонщини вже звітують засобами e-mail. Крім того, значна частина адміністративних послуг теж реалізується в електронному форматі.

         Варто додати, що для подання звітних документів в електронному вигляді необхідно отримати ключ електронного цифрового підпису в будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

            Більш детальна інформація – в Центрах обслуговування платників, за телефоном 0800 501 007 або за посиланням: https://acskidd.gov.ua.

         Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

 

Що таке фрахт?

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує платників податків.

         Відповідно до ст. 14 п. 1 п.п. 260 Податкового кодексу України фрахт - винагорода (компенсація), що сплачується за договорами перевезення, найму або піднайму судна або транспортного засобу (їх частин) для:

         перевезення вантажів та пасажирів морськими або повітряними суднами;

         перевезення вантажів залізничним або автомобільним транспортом.

  •  

  • початку року на Херсонщині розпочали діяльність

  1. нових підприємств

 

Протягом січня – вересня 2021 року на Херсонщині зареєстровано           811 нових юридичних осіб, які стали на облік як платники податків в органах ДПС. Про це повідомили спеціалісти управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Лідер за кількістю новостворених юридичних осіб – обласний центр. З початку року в Херсоні зареєстровано 398 нових підприємств, що становить 49 % від загальної кількості новостворених фірм.

Реєстрація нових фірм та установ – позитивний сигнал, який свідчить про сприятливі економічні тенденції регіону. Позитивно це відображається і на податкових надходженнях.

Крім того, використовуючи сучасні електронні сервіси від ДПС, кожне підприємство чи фірма нині має можливість звітувати та спілкуватися з податковою службою в електронному форматі. У разі виникнення питань щодо вибору системи оподаткування, заповнення документів чи подання звітності, платники податків завжди можуть звернутися до Центрів обслуговування платників, що діють при ДПІ.

На замітку! Повний перелік адміністративних послуг ДПС для представників бізнесу та громадян розміщено на субсайті територіальних органів ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та  м. Севастополі в розділі «Адміністративні послуги».

 

Оподаткування податком на нерухомість майна бізнесменів

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує платників податків щодо оподаткування майна фізособи, яка має у власності нежитлове приміщення як ФОП, податком на нерухоме майно.

         Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. Цивільний кодекс України визначає, що власник має право використовувати своє майно для здійснення підприємницької діяльності, крім випадків, встановлених законом.

         Суб’єктами права приватної власності є фізичні та юридичні особи.

         Фізичні особи можуть бути власниками будь-якого майна, в тому числі і нерухомого майна комерційного призначення, за винятком окремих видів майна, які відповідно до закону не можуть їм належати.

         Оскільки Податковим кодексом України не визначено такого платника як фізична особа – підприємець, то такий платник – власник об’єктів житлової та нежитлової нерухомості сплачує податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за нормами, передбаченими для фізичних осіб.

         Детальна інформація розміщена в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі у розділі 106.01 ЗІР за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

 

Яким чином та за якими реквізитами бюджетного рахунку сплатити суму збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

 

         Після отримання від платника «Звітної»/«Звітної нової»/ «Уточнюючої» одноразової (спеціальної) добровільної декларації (даліДекларація) в Електронний кабінет (приватна частина) платнику буде направлено повідомлення щодо реквізитів для сплати сум збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (даліЗбір) за відповідною територією із зазначенням згенерованого QR-коду за кодом платежу 11011100.

         При скануванні QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкриватиметься мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати Збору.

         У разі якщо платником була змінена адреса відповідно до «Нової звітної» або «Уточнюючої» Декларації платнику буде направлено повідомлення з оновленими реквізитами для сплати суми Збору.В Електронному кабінеті забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі даних платника.

         Інформаційно-довідковий департамент ДПС - 0 800 501 007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів, з мобільних телефонів – за тарифами операторів мобільного зв’язку).

 

Увага! Питання дня: одноразове декларування

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що Державна податкова служба України на офіційному вебпорталі опублікувала відповідь на запитання: "Яким чином декларант відображає обєкт нерухомого майна в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, якщо такий обєкт було збудовано (придбано) як за рахунок коштів з яких були сплачені у повному обсязі усі податки так і за рахунок коштів з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки?"

         Детально ознайомитись з інформацією щодо відповіді на питання можна за посиланням: https://bit.ly/3hEHrQC.

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь