Великолепетиська селищна рада
Херсонська область, Каховський район

Заходи музею до 80-ї річниці партизанського рух в Україні

Дата: 24.09.2021 10:56
Кількість переглядів: 204

22 вересня ми відзначали 80-ту річницю радянського партизанського руху в Україні. До цієї дати працівники Великолепетиського селищного народного краєзнавчого музею ім. О. І. Ціпко протягом 16 – 23 вересня 2021 року провели:

Малолепетиський заклад загальної середньої освіти

2 екскурсії для учнів 4б і 8б класів Великолепетиського опорного закладу загальної середньої освіти, які відвідали 46 учнів і 4 вчителя.

Фото без опису

5 відео лекторіїв з показом авторського документального фільму Миколи Марченка «Великолепетиський партизанський загін А. Г. Резніченка» у Великолепетиських ПТУ № 22,

Фото без опису

закладі середньої освіти, 9б і 10 класах опорного закладу загальної середньої освіти, у Малолепетиському закладі середньої освіти, які відвідали 103 учні і 14 вчителів.

Фото без опису

Спільний з Князегригорівським сільським ім. В. А. Якубова музеєм-філією відео лекторій з виступами Марченка М. М. і завідуючої музеєм-філією Бондаренко Л. М., та показом авторського документального фільму Миколи Марченка «Великолепетиський партизанський загін А. Г. Резніченка», який відвідали 17 учнів і 3 дорослих.

Фото без опису

Спільний з Великолепетиським Центральним селищним будинком культури і Великолепетиською радою ветеранів захід в стінах музею, який розпочався виступами начальника відділу соціально-культурної сфери громади Трохименко Т. В. і голови ради ветеранів Курносик В. І. Між ними прозвучала пісня «Смуглянка» у виконанні Світлани Кокляр. А по їх завершенню Володимир Мікула проспівав пісню «На безымянной высоте».  Покладання вінка до могил партизанів на братському цвинтарі Великої Лепетихи здійснили донька партизана Чаплигіна (Гармаш) Людмила Іванівна, Трохименко Т. В. і заступник голови ради ветеранів Камініна А. А. Вірш присвячений пам’яті партизанів прочитала Марченко С. Г. Після цього присутнім було продемонстровано уривок з авторського документального фільму Миколи Марченка «Великолепетиський партизанський загін А. Г. Резніченка». По завершенні перегляду фільму Чаплигіна (Гармаш) Людмила Іванівна запалила свічку-пам’яті, яку присутні на заході передавали по колу у супроводі пісні «Журавли» і демонстрації на екрані створеного Марченком М. М. плейкаста до неї.  Пам’ять про загиблих партизанів було вшановано «хвилина мовчання». Після чого Володимир Мікула проспівав пісню «Бухенвальдский набат». Завершився захід, на якому були присутніми  20 учнів і 14 дорослих оглядовою екскурсією.

Стаття директора музею Марченка М. М. в газеті «Таврійські вісті».

Виступ Марченка М. М. на радіо «Лепетиха FM» до 80-ї річниці партизанського руху в Україні.

Реекспозиція стенду і експозиції «Партизанський рух».

Директор музею Марченко М. М.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь