Відбувся семінар-тренінг «Основні засади місцевого соціально-економічного розвитку та надання публічних послуг», який пройшов у м. Нова Каховка

Дата: 29.09.2021 21:01
Кількість переглядів: 214

27-28 вересня 2021 року начальник відділу соціально-культурної сфери Тетяна Трохименко прийняла участь у першому семінарі-тренінгу «Основні засади місцевого соціально-економічного розвитку та надання публічних послуг», який пройшов у м. Нова Каховка. Захід відбувався у рамках проєкту «Зміцнення стійкості громад у Херсонській області», який впроваджується за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та Уряду Великобританії.

Фото без опису

Спікерами семінару-тренінгу виступили: Дзмітрій Корбут − експерт з місцевого економічного розвитку та послуг, Павло Кулик − заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації,  Юлія Кривчик − директор Департаменту розвитку економіки Херсонської обласної державної адміністрації, Олена Якуба − начальник відділу ЗЕД та МТД Херсонської обласної державної адміністрації, Дмитро Коник − експерт з комунікації та Віталій Белобров − голова правління бізнес-асоціації «Ми-херсонці», депутат Херсонської міської ради.

Впродовж двох днів, учасники заходу мали змогу ознайомитись з:

  • основними принципами та засадами соціально-економічного розвитку та надання послуг на місцевому рівні;
  • питаннями стратегічного та операційного планування;
  • механізмами залучення додаткового фінансування.

Також говорили про взаємодію регіонального та місцевого рівня щодо соціально-економічного розвитку − синергію та напрями співпраці для реалізації спільних завдань.

Спікери Юлія Кривчик та Дзмітрій Корбут наголошували увагу на тому, що стратегії територіальних громад повинні розроблятися з урахуванням пріоритетів, що визначені Державною стратегією регіонального розвитку України та регіональною стратегією розвитку. Це підтверджує узгодженість стратегій на регіональному та державному рівнях. Наявність всіх прогнозних та програмних документів дає можливість залучати інвестиційні кошти на реалізацію проєктів регіонального розвитку в територіальних громадах.

Олена Якуба розповіла про наявні інструменти фінансування на регіональному рівні. Держава за останні роки створила цілу систему фінансування проєктів регіонального розвитку:

  • кошти ДФРР;
  • цільові державні кошти;
  • кошти секторальної бюджетної підтримки ЄС;
  • міжнародної технічної допомоги тощо.

Під кінець семінару-тренінгу Дмитро Коник звернув увагу на комунікації в процесі соціально-економічного розвитку та наданні публічних послуг.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь