Профілактичні рейди на території громади

Дата: 01.10.2021 08:33
Кількість переглядів: 202

З метою своєчасного виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які без поважних причин не приступили до навчання, вжиття заходів щодо соціального захисту та усунення причин і умов, внаслідок яких діти можуть бути не охоплені навчанням, притягнення батьків до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків у вересні поточного року зацікавленими службами району розпочато проведення профілактичних рейдів, які відбулися 02, 06, 14, 16, 24 вересня 2021 року.

Фото без опису

У рамках профілактичних рейдів, спеціалістами служби у справах дітей селищної ради, спільно з представниками комунального закладу «Великолепетиський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)», поліцейськими відділення поліції № 2 Каховського районного відділу поліції ГУНП в Херсонській області, соціальними педагогами комунального закладу «Великолепетиський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» та комунального закладу Князегригорівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» проведено відвідування родин з дітьми на території південної частини смт Велика Лепетиха, с. Князе-Григорівка, та с. Середнє.

У ході проведення рейдів обстежено 17 родин у яких виховується     32 дитини, за результатами складено акти обстеження умов проживання дітей, з’ясовані питання щодо підготовки дітей до навчального року, з батьками, опікунами, піклувальниками, проведено профілактичні бесіди, надано методичні рекомендації з питань соціального захисту дітей.

Поліцейськими складено 2 протоколи за неналежне виконання батьківських обов’язків.

У результаті роботи у сім’ях, з родини батька, який злісно не виконує батьківські обов’язки, проведено негайне відібрання 3 дітей. До Великолепетиського районного суду Херсонської області органом опіки та піклуання – Великолепетиською селищною радою подано позовну заяву про позбавлення батьківських прав відносно 3 дітей.

Під час проведення рейду на території с. Князе-Григорівка виявлено неповнолітнього, який прогулював навчальні заняття в закладі освіти. З дитиною проведено профілактичну роботу та повернуто до навчання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь